MG4 extended range:

Lanserer ny modell med bedre rekkevidde

Nå passerer MG4 50 mil på én lading.

POPULÆR: MG har solgt over 1000 eksemplarer av MG4 på under ett år i Norge. Foto: Fred Magne Skillebæk
POPULÆR: MG har solgt over 1000 eksemplarer av MG4 på under ett år i Norge. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): MG har vært det mest populære «Kina-merket» her til lands de siste årene, og da spesielt med modellen ZS EV, som det ifølge Elbilstatistikk.no ruller over 8000 av på norske veier. God plass kombinert med kurant rekkevidde og attraktiv pris har vært en vinneroppskrift der.

For første gang, hvertfall på veldig lenge, får du nå kjøpt en splitter ny MG i Norge. Vi snakker nå om en kinesisk kompakt SUV, eller Crossover. Vi har testet den og gir deg fordeler og ulemper med å kjøpe en. Vis mer

Den britisk-kinesiske produsenten har flere modeller i det norske markedet. Marvel R nærmer seg 2500 registreringer, og også MG4 har passert 1000 registreringer etter at den ble lansert i fjor høst.

Den var først kun å finne i «luxury»-utgave, men ble tidligere i år lansert i standardutgave, da med mindre ekstrautstyr og en pris på under 300.000 kroner.

Langtraver

Nå har MG i Storbritannia lansert MG4 Extended range, som da får større batteri og sterkere motor.

Batteriet på 64 kWh i luxury-utgaven byttes ut med ett på 77 kWh, og med det øker rekkevidden fra 435 til 520 kilometer. Samtidig er motoreffekten økt fra 204 til 240 hestekrefter.

MG oppgir 39 minutter på en 10–80-lading, men vi vet fra NAFs ladetest i sommer at MG4 ladet raskere enn produsenten oppgav, med 10–80% på 26 minutter, der MG oppgir 30. Verdt å merke seg er at ladekurven opp til 60 prosent også holdt seg på et ganske konstant høyt nivå.

Bare i Storbritannia foreløpig

Extended range er ikke tilgjengelig i Norge ennå, men vi har spurt den norske importøren og oppdaterer når vi får svar.

Oppdatert: Fra importøren Norwegian mobility group får vi nå opplyst at Extended range vil komme til Norge i oktober/november, men at prisen foreløpig ikke er satt.

I Storbritannia er i hvert fall prispåslaget 12 prosent opp fra modellen med 435 km rekkevidde, melder svenske Alltomelbil, og om vi legger på det samme påslaget her lander vi i så fall på 388.000 kroner for den nye utgaven. Det er omtrent på samme nivå som den oppgraderte Hyundai Kona, som er rett rundt hjørnet, og som også tilbyr over 50 mil rekkevidde til under 400.000 kroner.

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.