Digitalt førerkort:

Lanserer to nye førerkort-funksjoner

Gjelder minst 1,3 millioner nordmenn.

Digitalt førerkort ble lansert 1. oktober 2019 og har nå over 1,3 millioner brukere. Foto: Statens vegvesen.
Digitalt førerkort ble lansert 1. oktober 2019 og har nå over 1,3 millioner brukere. Foto: Statens vegvesen. Vis mer
Publisert

Få gunstige fordeler ved å melde deg inn i Elbil24 PRO!

(Elbil24): På et halvt år har hele 1,3 millioner brukere lastet ned sitt digitale førerkort på telefonen.

Tjenesten kan benyttes gratis av alle personer med gyldig norsk førerkort, forutsatt at det finnes et digitalt bilde lagret i Statens vegvesen sitt bilde- og signatur­register.

Tjenesten får nå to nye funksjoner: Verifikasjons­løsningen og Digitalt midlertidig førerkort.

Scanne QR-kode

- Verifikasjons­løsningen vil gjøre det enklere å fastslå riktigheten i de opplysningene som er lagret i digitale førerkort, sier seksjonsleder i Statens vegvesen Synnøve Olsen Vebostad til vegvesenets hjemmesider.

Dette kommer for eksempel veldig godt med om du skal selge bilen din og en kjøper vil prøvekjøre. Om vedkommende har digitalt førerkort, kan du be om tillatelse til å skanne QR-koden i førerkortet.

- Du vil da kunne sjekke førerkortet til kjøperen i ditt eget digitale førerkort på mobil­telefonen. Det vil si kjøpers bilde, navn, fødsels­dato, førerkort­nummer, førerkort­klasser, førerkort­koder, utstedt- og gyldighets­dato, sier Vebostad.

Gyldig i én måned

Den andre tjenesten er et midlertidig digitalt førerkort.

Førerkort­innehavere som har aktivert digitalt førerkort, og senere bestiller nytt fysisk førerkort, vil nå få et midlertidig førerbevis tilgjengelig i det digitale førerkortet.

Dette kan benyttes til å dokumentere førerett ved eventuell kontroll.

Det digitale midlertidige førerbeviset er gyldig i én måned, slik som papir­utgaven. Når det nye fysiske førerkortet er produsert, vil det midlertidige førerbeviset fjernes fra appen, og innehaveren av førerkortet vil igjen kunne bruke appen som et digitalt førerkort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.