Lar kunder «bytte til seg» en ny Polestar 1

Polestar avvikler produksjonen av modellen Polestar 1 og slår til med et stunt: Fem av de siste bilene kan nemlig ikke kjøpes for penger.

POLESTAR 1: Nå er det snart slutt på produksjonen av den luksuriøse sedanen. Foto: Polestar
POLESTAR 1: Nå er det snart slutt på produksjonen av den luksuriøse sedanen. Foto: Polestar Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Senere i år avvikler Polestar produksjonen av sin høyytelses-hybrid Polestar 1. Bilen er en svært eksklusiv sedan som blant annet kan by på 123 kilometer rekkevidde på batteridrift, 609 hestekrefter og 1000 Nm dreiemoment, samt karosseri med utstrakt bruk av karbonfiber.

Og prisen? Fra 1.665.000 kroner - altså i en helt annen prisklasse enn den helelektriske Polestar 2.

I forbindelse med at produksjonen nå går inn i siste fase, har selskapet allokert fem eksemplarer av bilen som ikke skal kunne kjøpes med penger. Disse kan du kun slå kloa i, ved å bytte den mot kunst du måtte sitte på, enten egenprodusert eller i ditt eie på andre måter.

- Jeg elsker ideen om å kjøpe en Polestar 1 med kunst. Bilen er spesiell, og vi ønsket å finne en unik måte å feire den før produksjonsavvikling, sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar.

Initiativet er et samarbeid med kunstrådgiveren Theodor Dalenson, som har fått ansvar for å vurdere kunsten som du måtte ønske å bytte mot en bil.

Polestars norske kommunikasjonssjef, Kristin Fjeld, opplyser til Elbil24 at man kan «betale» med inntil tre kunstverk, og at alle former for kunst, inkludert malerier, skulpturer, fotografier, installasjoner med mer, vil bli evaluert.

Det skal ikke være mulig å bruker penger som «delfinansiering».

Elbil24 sjekker om det er mulig å kjøre distansen Oslo - Hemsedal - Oslo (393 kilometer) i en Polestar 2. Video: Bjørn Eirik Loftås, Elbil24 Vis mer

Dersom Dalenson finner ut at kunsten din er relevant nok, vil det bli foretatt en verdiestimat av de to store auksjonshusene Sotheby's og Philips. Og er den verdt nok, så kan altså en av de fem bilene bli din.

Polestar legger imidlertid ikke skjul på at det ikke er veldedighet de bedriver. Etter en periode med eierskap, er intensjonen å selge kunsten videre via ovennevnte auksjonshus eller gjennom forhandlerne som representerer kunstnerne.

Initiativet går fram til 15. august, og det kan muligens bli mange om benet - for det gjelder for både Europa og Nord-Amerika.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.