Ny funksjon fra Apple for VW-eiere:

Lar «Siri» låse opp bilen

Nye funksjoner lar deg styre bilen med «Siri».

«LÅS OPP BILEN»: Nå kan du be Siri om å låse opp bilen for deg. Foto: Christina Honningsvåg
«LÅS OPP BILEN»: Nå kan du be Siri om å låse opp bilen for deg. Foto: Christina Honningsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Har du en elektrisk golf fra Volkswagen og en mobiltelefon fra Apple?

Da er det gode sjanser for at du fra nå av kan styre mye av den daglige bildriften gjennom Apples stemmestyrte assistent Siri.

Volkswagen har fra før en mobilapp som lar deg fjernstyre enkelte funksjoner i bilen din. Appen, som heter Car-Net, lar VW-eiere blant annet skru av og på lading, sjekke rekkevidden på batterikapasiteten, kupévarmeren.

Nå har VW tatt det et steg videre og integrert Siri i bruken av appen, med en funksjon Apple kaller Siri Shortcuts.

«Hei Siri?»

Dersom Siri Shortcuts skal fungere må du ha operativsystemet iOS 12 installert på iPhonen din, og selvsagt ha lastet ned og logget på Car-Net-appen fra Volkswagen.

Deretter kan du, ifølge bilprodusenten, be Siri om å låse opp eller igjen bilen, sjekke resterende rekkevidde, og batterikapasitet. Du kan også få Siri til å bruke hornet og lyshornet.

I tillegg kan du legge til flere stemmestyrte snarveier, som å starte eller stoppe lading, sette på klimaanlegg, og be Siri finne bilen din.

Alt dette ved å si kommandoer som; «Hei Siri, sett klimaanlegget på 20 grader.»

Den globale informasjonssjefen i VW, Abdullah Shanti, sier at de kontinuerlig jobber med å gjøre appen Car-Net så brukervennlig som mulig for sine kunder.

– Ved å lage stemmestyrte kommandoer med Siri som kan brukes med appen, var det en kjempemulighet til å gjøre nettopp dette. Å ha Siri integrert med appen gjør at våre kunder kan holde øynene på veien og begge hendene på rattet, sier Shanti.

Mer sømløst

Nettmagasinet The Verge har prøvd ut Siri Shortcuts.

De skriver at de nye funksjonene trolig er spesielt behagelige for kunder som bor i områder med kalde temperaturer, da det er behagelig å kunne fjernstarte varmen i bilen før kjøreturen starter.

Så langt er ikke magasinet veldig imponert over appen, men mener at Siri kan gjøre app-funksjonene mer sømløse for forbrukeren.

Apple er langt fra de første på markedet med stemmestyrte assistenter for biler. Amazon jobber kontinuerlig med å integrere sin Alexa-assistent i biler, blant annet med den forestående utgivelsen av Echo Auto, som ville bringe assistenten inn i biler som ikke ble bygget for det.

Selskapet har også samarbeidet med bilprodusenter direkte, som Ford, for å installere stemmestyrt assistent i deres biler.

Magne andre bilprodusenter er for lengst igang med telefonstøtte, men da basert på andre teknologier, ikke stemmestyring.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.