Strømstøtte, juni 2023 (for mai)

Laveste strømstøtte til nå

… men det er en god ting!

SYNKER: Prisene sank gjennom mai, og til slutt ble det så vidt strømstøtte i Sør-Norge. Foto: Erik Johansen / NTB
SYNKER: Prisene sank gjennom mai, og til slutt ble det så vidt strømstøtte i Sør-Norge. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Desember 2021 innførte norske myndigheter strømstøtteordningen, som den gangen dekket 55 prosent av det som oversteg 70 øre (eks mva) på strømregninga.

Allerede måneden etter ble den ytterligere forsterket og har dekket både 80 og 90 prosent av strømkostnadene over den samme terskelen, litt avhengig av hvilken måned det har vært.

For mai-forbruket er støtten på 80 prosent, og dette er måneden der folk i Sør-Norge får minst i strømstøtte siden ordningen startet for halvannet år siden.

De nye hjemmeladerne lar strømmen gå begge veier. Vis mer

Det er imidlertid positivt. For jo mindre strømstøtten er, desto lavere har jo prisen på strøm vært. Sammenligner vi med mai 2022, er prisen i Sør-Norge mer enn halvert.

Under ser du hva prisen per kWh har vært de 31 dagene i mai:

Snittprisene for de fem strømregionene ble som følger:

  • Øst: 98,26 øre/kWh (8,61 øre/kWh i strømstøtte)
  • Sør: 100,83 øre/kWh (10,66 øre/kWh i strømstøtte)
  • Vest: 98,73 øre/kWh (8,99 øre/kWh i strømstøtte)
  • Midt: 39,78 øre/kWh (ingen strømstøtte)
  • Nord: 21,94 øre/kWh (ingen strømstøtte)

I kalkulatoren under kan du regne ut hvordan din strømregning blir for mai-forbruket. Du angir hvor du bor, forbruket ditt, nettselskap og den slags, og så får du en fiks ferdig utregning av hvordan strømregninga blir seende ut til slutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.