Oppgradert modell ute nå

Leaf fortsatt viktig for Nissan

Forventer like stort salg i 2021 som 2020. Nå har bilen fått flere oppgraderinger.

Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Til høsten er det 10 år siden første Nissan Leaf rullet ut fra en norsk forhandler, og siden den gang har det blitt registrert hele 66.000 eksemplarer her til lands.

Det gjør den fortsatt til den klart mest solgte elbilen i Norge, og den figurerer fortsatt høyt på salgslistene. I 2020 havnet den på fjerdeplass, med 6500 eksemplarer. Så langt i år ligger den på tredje.

Fortsatt viktig for Nissan

Målet er å selge minst like mange i år som i fjor, ifølge kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen i Nissan. Det er et ambisiøst mål, ikke minst med tanke på kraftig økt konkurranse, men også fordi selskapet snart starter forhåndssalget av en helt ny elbil, crossover/SUV-en Ariya.

- Det er noen som tror at Leaf skal erstattes med Ariya, men det er ikke riktig. Ariya er en ny modell som introduseres i tillegg til Leaf. Leaf kommer til å være viktig for Nissan også i fortsettelsen, sier han til Elbil24.

Flere nyheter

Bilen kom i ny og oppgradert versjon i 2018 med en rekke nyheter på inn- og utsiden, og i 2019 kom den med et 62 kWh-batteri med WLTP-rekkevidde på 385 kilometer. Det er denne som har vært mest solgt siden den gang.

I 2021 har Leaf fått flere nyheter, først og fremst på innsiden. Den viktigste er kanskje at du kan justere rattet i lengderetningen, i tillegg til høyden.

- Dette er en kjærkommen oppdatering som vi vet mange langstrakte nordmenn har etterspurt, sier Marcussen til Elbil24.

Digitalt «sladrespeil»

Av andre nyheter som er verdt å merke seg, er at speilet i Tekna-utgavene har blitt utstyrt med en LCD-skjerm. Takket være et nytt kamera som er montert på innsiden av bakvinduet, kan man i speilet se hva som befinner seg bak bilen, uten forstyrrende elementer i synsfeltet. Føreren kan enkelt kunne svitsje mellom vanlig speil og LCD, etter ønske og behov.

Nissan byr også på en annen oppdatering som skal bedre sikkerheten: Blindsonevarsling er blitt standard på alle utstyrsversjoner. Dette var tidligere kun standardutstyr på Tekna-modellene.

To nye USB-porter er på plass i midtkonsollen, og et trådløst aksesspunkt gjør det enkelt å dele internettforbindelse med passasjerene. Leaf kommer nå også med et nytt fargevalg, ceramic grey.

I videoen øverst kan du se hvordan sladrespeilet og teleskoprattet fungerer.

Bilder av Nissan Leaf 2021:

På dagen

Den oppgraderte Leaf-en er allerede i butikkene, og ifølge Marcussen er tilgangen på biler god.

- Litt avhengig av hvilken forhandler man velger, er det generelt svært kort leveringstid på nye Leaf. Flere steder kan du få bil på dagen, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.