Elektrisk pickup

Lei av all praten om Cybertruck? Sjekk ut CyberPickup!

Det er ikke mange steder denne sekshjulingen blir sittende fast. Men det er en liten hake ...

ELEKTRISK MONSTRUM: Med tre motorer og drift på seks hjul, er dette en elbil som er beregnet for tøffe forhold. Foto: Fred M. Skillebæk
ELEKTRISK MONSTRUM: Med tre motorer og drift på seks hjul, er dette en elbil som er beregnet for tøffe forhold. Foto: Fred M. Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Shanghai, Elbil24): Er du blant dem som venter på at Tesla Cybertruck skal finne veien til Norge? Det kan hende du må vente lenge, men at det snart kommer til å bli et bra utvalg av elektriske pickuper også her til lands, er hevet over enhver tvil.

Mange har store forventninger til Ford F-150 Lightning, som nærmest er på alles lepper om dagen, og den kommer til Norge før noe annet europeisk land. Men før den lander her, har Maxus allerede startet utleveringene av sin elektriske pickup T90 - så langt er det registrert rundt 120 av dem i Norge.

Fortsetter etter videoen

Slik presenterte Ford sin elektriske pickup tidligere i år. Vis mer

Mens vi venter på Tesla: Her er CyberPickup

Og så har vi selvfølgelig Cybertruck - men enn så lenge ser det ut til at vi må smøre oss med en god porsjon tålmodighet før Tesla har klar en utgave som er typegodkjent for Europa. Så hvorfor ikke ta en titt på CyberPickup i mellomtiden?

Bak Cannon CyberPickup 6 x 6 står den store kinesiske bilprodusenten Great Wall Motors. Det er for øvrig samme selskap som står bak Ora - et bilmerke som allerede er introdusert i Sverige - og snart følger Norge etter.

Cannon CyberPickup 6 x 6. Foto: Fred M Skillebæk

Denne svære pickupen er utstyrt med intet mindre enn seks hjul - og kan fås med drift på alle seks. Den kommer både som helelektrisk og som plug-in hybrid, og produsenten utelukker heller ikke hydrogen-elektriske utgaver.

Det er imidlertid den helelektriske som bør fange interessen hos oss nordmenn, og da kan vi opplyse at bilen vil kunne leveres med tre motorer - en på hver av de tre akslingene. Vi snakker altså om en sekshjulsdrevet arbeidshest av dimensjoner, utstyrt med fem elektronisk styrte differensialsperrer. Utgaver med firehjulsdrift skal også være aktuelle.

Produsenten lover at bilen skal bli et skikkelig arbeidsjern som kommer seg fram stort sett overalt, og som kan skilte med inntil 6 tonn trekkraft. Samtidig har interiøret et klart premium-preg, så CyberPickup kan nok like gjerne fungere en grovkalibret gatebil for den som liker å bli lagt merke til.

Ikke produksjonsklar helt ennå

Det er imidlertid en liten hake. For inntil videre er dette kun er en konseptbil, men Great Wall Motors har bekreftet overfor flere medier at den skal gå i produksjon på et tidspunkt. Vi vet foreløpig lite eller ingenting om batteri, ytelse og de andre tekniske egenskapene - ei heller hvilket prisleie vi snakker om.

CyberPickup ble i hvert fall en av de store snakkisene under årets bilmesse i Shanghai, og at det kommer til å bli et stort marked for kraftige, elektriske pickuper, er det stor enighet om.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.