ChatGPT i bil:

Lei av dårlig stemmestyring i bilen? Se hva amerikanerne gjør nå!

Norgesaktuelle General Motors avslører planer om å putte ChatGPT i bilene sine.

General Motors, her representert med elbilen Equinox, vil nå gjøre bilene mer intelligente. Foto: General Motors
General Motors, her representert med elbilen Equinox, vil nå gjøre bilene mer intelligente. Foto: General Motors Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): ChatGPT er en tjeneste som har fått mye omtale de siste månedene. Den lar deg chatte med en datamaskin som er trent opp med enorme mengder med data, og det er til tider å få hakeslipp av hvor godt den svarer, selv om det også hender seg at den kommer med «hallusineringer» og faktafeil. Avstanden fra tjenester som Siri (Apple) og Google Assistent er enorm. Og den snakker norsk.

Her er et svar vi fikk fra ChatGPT. Vi skal innrømme at den drar på litt på punkt fem, men alt annet er vi rungende enige i.
Her er et svar vi fikk fra ChatGPT. Vi skal innrømme at den drar på litt på punkt fem, men alt annet er vi rungende enige i. Vis mer

Kommer i GM-biler

Nå melder amerikanske General Motors at de har planer om å integrere teknologien inn i bilene sine. Og det er jo ikke så lenge siden vi skrev om nettopp General Motors – for snaue tre uker siden bekreftet selskapet at de gjør en retur til Norge, selv om det foreløpig er usikkert hvilke bilmerker som blir aktuelle å selge.

En AI-assistent basert på ChatGPT vil kunne brukes til langt mer enn stemmekommandoene som dagens biler er utstyrt med. Om du for eksempel punkterer kan du spørre bilen om hvordan du bytter hjulet, og dermed få en instruksjonsvideo på skjermen. Kanskje lyser det ei varsellampe i instrumentpanelet som du kan spørre hva betyr, og om det er trygt å kjøre videre. Muligens kan bilen til og med bestille verkstedtimen på direkten.

Eller tenk så kjekt bare å si «Jeg skal kjøre hjemmefra klokka halv åtte i morgen tidlig», og så sørger bilen selv for at den står ferdig ladet og forvarmet.

KINOSAL: Undeholdning i bil blir aldri det samme. Bli med på test av kinoen i BMW i7! Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Samarbeid med Microsoft

General Motors har i to år hatt et nært samarbeid med Microsoft, som igjen har investert tungt i OpenAI – selskapet som står bak ChatGPT. Det ble for øvrig startet av Tesla-sjef Elon Musk, så det jo ikke umulig at det drypper litt på Tesla etter hvert der også.

GM jobber nå med å lage et eget bilspesifikt datagrunnlag som bygges på toppen av modellene til OpenAI. Når denne teknologien blir å finne i bilene, og hva den døpes til, er foreløpig ikke kommunisert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.