Kia e-Soul:

Lengst rekkevidde for minst penger

En rimelig inngangsbillett til lang rekkevidde, mener redaksjonssjef i Elbil24 om prisene som nå er klare.

PRISENE ER KLARE: Nå er prisene på nye Kia e-Soul offentliggjort. Foto: Fred Magne Skillebæk
PRISENE ER KLARE: Nå er prisene på nye Kia e-Soul offentliggjort. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Kia e-soul kommer som kjent i ny drakt med lengre rekkevidde. Men foreløpig har ikke prisene vært kjent.

I dag annonserte imidlertid importør Bertil O. Steen AS at startprisen blir under 300.000 kroner.

To batteripakker

Nye e-Soul leveres med to ulike batteripakker på 64 kWh og 39.2 kWh. På den minste batteripakken kan man velge mellom tre utstyrsnivåer, mens den største batteripakken har to utstyrsnivåer.

Den billigste får du for 279.900, og har fått navnet Classic. Denne har altså et 39,2 kWh batteri, 136 hk, og opptil 276 km rekkevidde.

De høyere utstyrsnivåene har de kalt Active, som er prissatt til 310.900 kroner, og Exclusive, som er den dyreste versjonen med den minste batteripakken. Denne har en pris på 326.900 kroner.

Med den største batteripakken har de begrenset valget til to utstyrspakker, Active og Exclusive. Begge bilene har 64 kwh batteri, 204 hk, og opptil 452 km rekkevidde.

Mens Active har en pris på 349.900 kroner, må du ut med 365.900 kroner for den dyreste versjonen.

Priser på Kia e-Soul
Batteripakke39,2 kWh64 kWh
Classic279.900 kr-
Active310.900 kr349.900 kr
Exclusive326.900 kr365.900 kr

– Der prisen bør ligge

– Vi har tidligere sagt at bilen bør bli rimeligere enn e-Niro, basert på størrelsen. Samtidig har e-Soul utstyr som ikke er på e-Niro. Når bilen nå blir nær 15.000 kroner rimeligere enn tilsvarende e-Niro, så er det omtrent der den bør være, kommenterer Fred Magne Skillebæk, redaksjonssjef i Elbil24.

Han legger til at alle biler i denne prisklassen er blitt presset i det siste, etter at Model 3 er blitt lansert i en rimeligere versjon.

– Model 3 er en klar prispresser, legger han til.

Alle priser er veiledende ved levering i Drammen, og inkluderer understellsbehandling, ekstra ladekabel type 2 til type 2, gummimatter og bagasjeromsmatte.

Funksjoner som kan leveres til Active og Exclusive er blant annet LED nær- og fjernlys, adaptiv cruise control ned til 0 km/t og opp igjen, elektrisk fører- og passasjersete, Head-up Display og en 10.25 tommers multimedieskjerm.

Se hele prislista her.

Prøvekjøring og visning

Nye e-Soul er på plass hos alle Kia-forhandlere for visning og prøvekjøring, og de første bilene for utlevering til kunde er ventet i juli / august.

– Det er veldig gøy å lansere nok en elbil med kul design og god rekkevidde. Soul Electric har vært en av våre bestselgere siden den ble lansert i 2014, og vi har nå fått en ny generasjon som har blitt større, har mer utstyr og enda tøffere design enn utgående modell. Bilen er godt utstyrt allerede fra innstegsmodellen, og elektrisk rekkevidde er inntil 452 km, sier Irene Solstad, administrerende direktør for Kia i Bertel O. Steen AS.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.