Polestar 3:

Letter på sløret om ny Polestar: Pris og premieredato er klar

Polestars nye SUV nærmer seg Norge med stormskritt. Elbilen er ventet å bli et meget populært bekjentskap.

STRAKS VERDENSPREMIERE. De første kundene kan trolig vente seg å få bilen i løpet av første halvdel av 2023. Foto: Polestar
STRAKS VERDENSPREMIERE. De første kundene kan trolig vente seg å få bilen i løpet av første halvdel av 2023. Foto: Polestar Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Polestar 2 har for lengst funnet seg til rette på norske veier. Elbilen har solgt over 9600 eksemplarer her til lands og er i skrivende stund den 11. mest registrerte elbilen i Norge hittil i 2022 (2691 eksemplarer).

På verdensbasis har Polestar store ambisjoner. Selskapet selger biler i 25 forskjellige land, et antall de håper å øke til 30 innen utgangen av året. Til sammenlikning hadde Polestar solgt biler i 19 land i begynnelsen av januar.

I løpet av 2022s første seks måneder økte Polestar salget med 125 prosent. Totalt ble det solgt 21.200 elektriske biler på dette halvåret.

Avslører pris og premieredato

Med nykommeren Polestar 3 like rundt hjørnet, er det god grunn til å tro at selskapet vil fortsette veksten. Det har lenge vært kjent at den sportslige SUV-en lanseres i oktober og da vil det også bli mulig å legge inn bestilling på modellen.

Bilen er altså en stor, elektrisk SUV, og alle de første utgavene vil være utstyrt med to motorer og drift på alle fire hjul, luftfjæring og aktive dempere som standard. Med en valgfri Performance-pakke vil makseffekten være 510 hestekrefter og dreiemoment på 910 Nm. Det skal med andre ord ikke stå på kreftene.

OPPDATERT: Nå er premieredatoen satt: Onsdag 12. oktober. Elbil24 er blant mediene som er blitt invitert til København for å overvære begivenheten, som starter kl 19.

Polestar har foreløpig ikke kommunisert noe om forventet leveringstid, men det hviskes om at første halvdel av 2023 er sannsynlig. Noe Polestar derimot har uttalt seg om, er prisene på den nye bilen.

I et intervju med Automotive News Europe forteller Polestar-sjef Thomas Ingenlath at de ser for seg å prise Polestar 3 i sjiktet 75.000-110.000 euro. Etter dagens kurs tilsvarer dette en startpris på rundt 765.000 kroner, mens de dyreste utgavene vil koste i overkant av 1,1 millioner kroner.

Dette gjelder altså dagens kurs og før moms. Som kjent skal det fra årsskiftet sannsynligvis betales moms av beløpet som overstiger 500.000 kroner. Med andre ord tyder informasjonen fra Ingenlath på at Polestar 3 vil få en startpris på over 800.000 kroner i Norge.

Flere modeller på vei

Polestar 3 er kun den første i rekken av nye modeller fra fabrikanten. Elbil24 har tidligere skrevet om at Polestar planlegger å lansere tre nye modeller innen 2024. Les mer om det her.

Først ut er altså SUV-en Polestar 3 - en bil som er ventet å ta opp kampen med biler som Audi e-tron, BMW iX og Tesla Model X Plaid.

Polestar selv har store forventninger til 3-eren og håper at den vil bidra stort på veien mot målet om totalt 290.000 solgte biler i 2025. Lykkes Ingenlath og co., betyr det at de vil ha tidoblet salget siden 2021, da de så vidt hadde solgt 29.000 biler.

Polestar 3 produseres i USA og Kina. De amerikanske utgavene bygges side om side med nye Volvo XC90, mens bilene som skal selges i Norge, vil komme fra Kina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.