Lexus Electrified Sport

Lexus viste fram nydelig elektrisk sportsbil

Har sluppet flere bilder av en kommende elektrisk sportsbil, og lover samtidig råsterke ytelser.

ELEKTRISK FRAMTIDSBIL: Electrified Sport kommer på markedet rundt 2030, og blir definitivt ingen sinke i trafikken. Video: Lexus Vis mer
Publisert

(Elbil24): Det er få materialistiske ting som vekker sterkere følelser hos folk enn vakre biler, og kanskje aller oftest: konseptbiler, der designerne ofte har fått frie tøyler til å dra linjene ekstra langt.

Toyotas premium-merke Lexus har en rekke elbiler på blokka for de neste årene, en av dem er sportsbilen som foreløpig kun går under navnet Electrified Sport. Dette er definitivt blant dem som virkelig skriker «se på meg».

Men nok en gang altså: Det er foreløpig bare en konseptbil. Lexus lover imidlertid at den skal komme på veiene en gang rundt 2030. Så får vi bare håpe at bilen, som er en todørs lekkerbisken, ikke blir for modifisert i uttrykket.

Se video øverst - vi synes den rett og slett er nydelig!

Fortsetter etter bildekarusellen

Lynrask bil med faststoffbatteri

Foreløpig er det ikke veldig mye av informasjon som er sluppet, annet enn at dette slett ikke blir noen sinke i trafikken. Lexus lover en akselerasjon fra 0-100 kilometer i timen på rundt 2,5 sekunder, og en rekkevidde på mer enn 700 kilometer.

Sistnevnte skal blant annet være mulig, takket være lav kjørehøyde med dertil hørende lav luftmotstand, men kanskje vel så viktig: Bruk av faststoffbatteri (solid state), som ventelig blir både mindre, lettere og vil ha en høyere energitetthet enn dagens litium-ion-batterier.

Skal halvere kostnaden

Toyota er som kjent blant produsentene som har kommet lengst i utviklingen av neste generasjon elbilbatterier, og har som mål at prisene på elbilbatterier skal halveres innen 2030.

Lexus er allerede på markedet med Lexus UX 300e, og snart kommer også RZ 450e, som er bygd på samme plattform som Toyota BZ4X og Subaru Solterra. Alle tre er ventet på markedet i løpet av året.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.