Hurtiglading:

Lik pris i sør og nord

Nå tar de aller fleste ladeoperatører lik pris i hele landet.

Recharge gir fortsatt elbilister i Nord-Norge rimeligere hurtiglading enn dem i sør, mens de øvrige nå tar lik pris i hele landet.
Recharge gir fortsatt elbilister i Nord-Norge rimeligere hurtiglading enn dem i sør, mens de øvrige nå tar lik pris i hele landet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): De siste par åra har forskjellen i strømpris mellom Sør- og Nord-Norge til tider vært svært høy. Derfor har mange ladeoperatører også differensiert på prisen i Midt- og Nord-Norge versus resten av landet.

De siste månedene har vi sett en endring. Strømprisene både på Øst- og Vestlandet har vært omtrentlig på par med prisene i de to nordligste regionene, selv om de i Sørvest-Norge fortsatt ligger på et høyere prisnivå enn resten av landet.

I grafikken under kan du se gjennomsnittlig månedlig spotpris i de ulike regionene det siste halvannet året:

Gjennom denne perioden med svært høye strømpriser i deler av landet, har det vært flere av ladeoperatørene som har valgt å ta ulik pris for hurtiglading avhengig av hvor i landet man lader.

Dem er det imidlertid få igjen av. Kople tar nå samme pris i alle fem strømsoner (5,89 kr), og det samme gjør Mer (5,99 kr), som tidligere fakturerte mer i Sør-Norge enn lenger nord. Også Eviny har fjernet prisforskjellen i sør og nord og tar nå 5,89 kroner i hele landet.

Så vidt vi kan se er det nå kun Recharge som har ulik pris mellom strømsonene, der folk i sør betaler 50 øre mer (5,99 kr) per kWh enn folk i nord (5,49 kr).

Tesla har individuelle priser på alle sine ladestasjoner, men ikke slik at alle laderne i nord er rimeligere enn alle i sør.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.