Faktasjekk

Listhaug tar i om elbiler

Stemmer det at «de aller fleste som har elbil har en fossilbil i tillegg»? Faktisk.no har ettergått påstanden fra Sylvi Listhaug.

På Politisk Kvarter fredag 15. oktober sa Sylvi Listhaug bestemt at hun var lei av å bruke elbil, og at de aller fleste som har elbiler uansett har en fossilbil i tillegg. Stemmer dette? Video: Faktisk.no Vis mer

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

Faktisk.no: Elbilsalget har fullstendig parkert alle andre drivlinjer de siste månedene. I september var hele 77,5 prosent av nybilene som ble registrert i Norge, helelektriske:

Rundt 12 prosent av bilparken er nå elektrisk. Ikke noe annet land i verden kan vise til tall som er i nærheten, men myndighetene i stort sett hele Europa legger opp til at elektriske biler skal dominere i fremtiden.

De siste par årene har utvalget av store, elektriske familiebiler med god rekkevidde eksplodert, og elbilen er ikke lenger kun «bil nummer to» i familien. Dermed står gamle sannheter for fall, noe også våre politikere bør ta innover seg.

For stemmer det egentlig at de fleste har en fossilbil i tillegg til elbilen? Det kommer an på hva man definerer som «de fleste». I 2016 var det 74,6 prosent som hadde en fossilbil i tillegg til elbilen, nå er tallet 50,3 prosent. Se mer i videoen over.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.