Faktasjekk

Listhaug tar i om elbiler

Stemmer det at «de aller fleste som har elbil har en fossilbil i tillegg»? Faktisk.no har ettergått påstanden fra Sylvi Listhaug.

På Politisk Kvarter fredag 15. oktober sa Sylvi Listhaug bestemt at hun var lei av å bruke elbil, og at de aller fleste som har elbiler uansett har en fossilbil i tillegg. Stemmer dette? Video: Faktisk.no Vis mer

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

Faktisk.no: Elbilsalget har fullstendig parkert alle andre drivlinjer de siste månedene. I september var hele 77,5 prosent av nybilene som ble registrert i Norge, helelektriske:

Rundt 12 prosent av bilparken er nå elektrisk. Ikke noe annet land i verden kan vise til tall som er i nærheten, men myndighetene i stort sett hele Europa legger opp til at elektriske biler skal dominere i fremtiden.

De siste par årene har utvalget av store, elektriske familiebiler med god rekkevidde eksplodert, og elbilen er ikke lenger kun «bil nummer to» i familien. Dermed står gamle sannheter for fall, noe også våre politikere bør ta innover seg.

For stemmer det egentlig at de fleste har en fossilbil i tillegg til elbilen? Det kommer an på hva man definerer som «de fleste». I 2016 var det 74,6 prosent som hadde en fossilbil i tillegg til elbilen, nå er tallet 50,3 prosent. Se mer i videoen over.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer