Mercedes-Benz eSprinter

Lover lang rekkevidde og skikkelig kapasitet

Utvalget av elektriske varebiler med både god lastekapasitet og lang rekkevidde, har foreløpig vært dårlig. Men nå skjer det ting.

OFFISIELL VIDEO: Mercedes-Benz eSprinter får både stor lastekapasitet og lang rekkevidde. Video: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Utvalget av elektriske varebiler er sterkt økende, og i en oversikt som ble publisert her på Elbil24 for en tid tilbake, fant vi også modeller som byr på relativt god rekkevidde.

VW ID. Buzz Cargo, kan for eksempel skilte med WLTP-rekkevidde på over 400 kilometer. Denne byr på et lasterom på inntil fire kubikkmeter.

Skal du opp i størrelse, må du velge noe annet - og være forberedt på å lade oftere.

Fleksibel plattform, god rekkevidde

Det skjer imidlertid mye på denne fronten nå, og Mercedes-Benz sin nye eSprinter er i så måte en velkommen nyhet. Denne lanseres mot slutten av året, og blir tilgjengelig i flere forskjellige utgaver, både som varebil, som lastebil og i chassis-utgave for påbygg. Det er imidlertid varebilen som kommer først.

I tillegg til god lastekapasitet (inntil 11 kubikkmeter og opptil 1049 kg, avhengig av konfigurasjon og utstyr), kan den leveres med hengerfeste med kapasitet på opptil 2000 kilo.

Mercedes-Benz eSprinter. Foto: Mercedes-Benz

Bilen vil bli levert med to motoralternativer, med enten 100 eller 150 kW toppeffekt, og dreiemoment fra start på opptil 400 Nm.

Særlig interessant er rekkeviddene Mercedes-Benz opererer med. Foreløpig angis kombinert rekkevidde å være opptil 400 kilometer, men vi vet at en pre-produksjonsutgave klarte hele 475 kilometer under en testkjøring i Tyskland nylig.

Tre batteripakker å velge mellom

Dette var naturlig nok utgaven med det største batteripakken, på 113 kWh netto. Man kunne velge mellom tre forskjellige batteripakker, med kapasiteter på henholdsvis 56 og 81 kWh netto, i tillegg til det på 113 kWh. Dette er LFP-batterier fri for kobolt og nikkel.

Maks ladeeffekt er 115 kW på hurtigladestasjoner, mens den innebygde laderen har en øvre grense på 11 kW til hjemmelading.

Foreløpig vet vi ingenting om priser, men vi regner med at dette vil være på plass i god tid før lanseringen, som vil skje til høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.