Merecedes:

Lover rekkevidde over 75 mil

Nå letter den tyske produsenten på sløret – skal komme med fire nye modeller på den nye MMA-plattformen.

Mercedes-Benz Concept CLA er den første konseptbilen som vises fra Mercedes' MMA-plattform. Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Concept CLA er den første konseptbilen som vises fra Mercedes' MMA-plattform. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Denne uka går IAA Mobility-messen av stabelen i München, og der har Mercedes vist frem Concept CLA, som representant for hva Mercedes tenker seg å lansere videre.

Bilen er bygget på Mercedes' nye, helelektriske MMA-plattform (Mercedes-Benz Modular Architecture Platform), og den blir ikke den eneste – på samme plattform har den tyske produsenten også planer om å bygge to SUV-er og en shooting brake, altså en bil som kombinerer elementer fra stasjonsvogn og kupé.

Her er de fire modellene Mercedes-Benz vil lansere de neste åra på MMA-plattformen. Foto: Mercedes-Benz
Her er de fire modellene Mercedes-Benz vil lansere de neste åra på MMA-plattformen. Foto: Mercedes-Benz Vis mer

Lavt forbruk

På Concept CLA har Mercedes-Benz et oppgitt forbruk på svært gode 1,2 kWh per mil, og med et fulladet batteri forventer de da over 750 km WLTP-rekkevidde.

Plattformen har dessuten 800 V-arkitektur, og i løpet av et kvarter skal Concept CLA være klar for 40 nye mil.

Her har produsenten hentet inn teknologi fra konseptbilen Vision EQXX, som vi fikk kjøre på bane i fjor sommer, der vi faktisk klarte å komme under 1 kWh per mil.

Lover rekkevidde over 75 mil

- Teknologien som Concept CLA er basert på, representerer en helt ny tilnærming for Mercedes-Benz og bygger på mange av funnene fra det banebrytende teknologiprogrammet VISION EQXX. For eksempel har ingeniørene våre maksimert effektiviteten (93%, red.anm.) ved å redusere tap i det 800-volts elektriske drivsystemet. I tillegg er det en innovativ battericellekjemi og en høy grad av integrering av batteripakken, som muliggjør høy energitetthet, sier Markus Schäfer, teknologisjef i Mercedes- Benz Group AG i en pressemelding.

Teknologi og bærekraft

CLA låner også elementer fra Vision EQXX med tanke på infotainment-systemet i bilen, der selskapets nye operativsystem, MB.OS, bruker kunstig intelligens for å by på nye egenskaper innen sikkerhet, personalisering, komfort og automatisert kjøring. Bilen kan også varsle dersom et barn blir glemt igjen i bilen.

Skjermen strekker seg fra side til side og infotainment-systemet er drevet av Unity-motoren, som brukes av mange spillutviklere.
Skjermen strekker seg fra side til side og infotainment-systemet er drevet av Unity-motoren, som brukes av mange spillutviklere. Vis mer

Concept CLA har en såkalt «MBUX Superscreen» som strekker seg fra side til side foran, og infotainment-systemet drives av Unity-motoren som mange spillutviklere benytter seg av.

Bærekraft har også stått i høysetet ved utviklingen av Concept CLA. Mercedes-Benz har et uttalt mål om at hele den nye bilparken skal være karbonnøytral innen 2039, og i Concept CLA er det blant annet brukt CO₂-redusert aluminium og nesten CO₂-fritt stål. Skinntrekkene skal være utviklet på en bærkraftig måte, og enkelte dekorative elementer i bilen er laget av papir. I tillegg brukes ting som resirkulerte tomflasker og bambusfiber.

Noe tidsramme for når Mercedes-Benz har planer om å lansere disse fire bilene foreligger ikke foreløpig, men selskapet har tidligere antydet 2025 som året der den første MMA-bilen vil gjøre sin ankomst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.