Lucid Air Sapphire:

Lucids nyeste monster tar opp kampen med Tesla

1200 hestekrefter og en vanvittig akselerasjon: Lucid Air Sapphire kommer med enorme ytelser.

Foto: Lucid Motors.
Foto: Lucid Motors. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): I begynnelsen av august skrev Elbil24 om at Teslas mye omtalte Plaid-modeller er på vei til Norge. Bilene er oppgraderte versjoner av Model X og Model S og kan nå bestilles av nordmenn.

Like langt i prosessen har riktignok ikke Lucid Motors kommet, men nylig introduserte de oss for sin ferskeste modell: Air Sapphire.

Bilen er en kraftigere versjon av mye omtalte Lucid Air - en bil Elbil24 har skrevet om flere ganger tidligere.

Tre motorer

Lucid Air Sapphire får totalt tre motorer - to bak og én foran. Bilen skal kunne levere inntil 1200 hestekrefter - og går dermed rett i strupen på nevnte Model S Plaid. Sistnevnte kommer med 1020 hestekrefter og oppgir en akselerasjon fra 0-100 km/t på 2,1 sekunder.

Til sammenlikning hevder Lucid at Air Sapphire skal kunne gjøre 0-96 km/t (0-60 mph) på under to sekunder. Ganske interessant er det at både Air Sapphire og Model S Plaid oppgir en toppfart på 322 km/t.

Kanskje er det Sapphire-utgaven som best lever opp til det som etter hvert har blitt Lucid Air sitt mye omtalte kallenavn. Flere har - på humoristisk vis - tatt i bruk «Tesla-killeren» for å beskrive bilene som nå tar opp kampen med Elon Musks imponerende modeller.

Forsinkelser

Første steg på veien må være å få bilene produsert og ut til kundene. De første Lucid Air-bilene levert til kunder i USA i slutten av oktober 2021.

Milepælen var sårt etterlengtet for Lucid, som har vært preget av forsinkelser i flere år som følge av problemer med finansieringen av fabrikken sin i Arizona.

Produksjonen av Lucid Air Sapphire skal starte i første halvdel av 2023. Enn så lenge er modellen kun mulig å bestille i USA og Kanada, men det er grunn til å tro at Norge etter hvert kommer på listen.

Den amerikanske elbilprodusenten etablerte seg i Norge i slutten av 2021. Les mer her!

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.