Genesis GV60

Luksus-bilmerke bekrefter: Til Europa i år

Ioniq 5 og Kia EV6 har et ukjent søsken. Snart kan bilen rulle på norske veier.

GENESIS GV60: Dette blir med stor sannsynlighet den første modellen fra Genesis som kommer til Norge. Foto: Genesis
GENESIS GV60: Dette blir med stor sannsynlighet den første modellen fra Genesis som kommer til Norge. Foto: Genesis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Inntil nå er Genesis mest kjent her til lands som en britisk pop-trio med storhetstid på 70- og 80-tallet, men i Asia og USA er det minst like stor sannsynlighet for at folk forbinder navnet med doninger på fire hjul.

Genesis er nemlig Hyundai-konsernets premium-merke, slik Lexus er for Toyota og Infiniti er for Nissan.

Norge på kartet

Foreløpig er det få av disse bilene å se på det europeiske markedet, men det kan endre seg raskt. De er allerede på plass i Storbritannia, Sveits og Tyskland, og flere land står for tur - deriblant Norge, skrev blant annet bransjenettstedet Bilbransje24 i fjor sommer.

Nå bekrefter selskapet at GV60, som ble vist fram i fjor, blir lansert i Europa i år. Det skriver Bilnorge.no.

Dette er en hatchback som er bygd på samme plattform som Ioniq 5 og Kia EV6, to biler som for alvor begynner å gjøre seg gjeldende på registreringsstatistikken.

Fortsetter etter videoen

ELGTEST: Kia EV6 og Ioniq5 fikk kjørt seg på en flystripe i Danmark. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Lang akselavstand

Selv om selskapet ikke har avslørt så mange detaljer ennå, er det grunn til å tro at GV60 vil dele mange av de samme egenskapene som sine to søsken, med blant annet lang akselavstand (rundt 3 meter), valg mellom bak- eller firehjulsdrift, støtte for 800V-lading og rekkevidde på rundt 50 mil.

Bilen skal ifølge Bilnorge tilbys i tre varianter:

Premium, med bakhjulstrekk og motor som yter 228 hestekrefter, Sport med drift på alle fire hjul og totalt 317 hestekrefter, og Sport Plus som skal gi enda noen ekstra hestekrefter gjennom såkalt Drift og Boost Mode.

Flere bilder:

Electrified G80 er den andre elbilen fra Genesis, en stor sedan med rekkevidde på inntil 425 kilometer. En tredje er ventet lansert i løpet av 2022.

Jon Walsh i Genesis Europe, bekreftet ovenfor Bilbransje24 at Norge er et spennende marked som merket vil etablere seg i, men vi har enda ikke fått noen bekreftelser på når vi eventuelt får se Genesis GV60 i Norge.

Elbil24 følger saken og kommer med flere detaljer så snart vi har dem.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.