Genesis

Luksus-bilmerke satser i Norge

Ioniq 5 og Kia EV6 har et ukjent søsken. Snart kan bilen rulle på norske veier.

GENESIS EV60: Dette blir kanskje den første modellen fra Genesis som kommer til Norge. Foto: Genesis
GENESIS EV60: Dette blir kanskje den første modellen fra Genesis som kommer til Norge. Foto: Genesis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Inntil nå er Genesis mest kjent her til lands som en britisk pop-trio med storhetstid på 70- og 80-tallet, men i Asia og USA er det minst like stor sannsynlighet for at folk forbinder navnet med doninger på fire hjul.

Genesis er nemlig Hyundai-konsernets premium-merke, slik Lexus er for Toyota og Infiniti er for Nissan.

Norge på kartet

Foreløpig er det få av disse bilene å se på det europeiske markedet, men det kan endre seg raskt. De er allerede på plass i Storbritannia, Sveits og Tyskland, og flere land står for tur - deriblant Norge, skriver Bilbransje24.

Foreløpig har Genesis to elbiler, der spesielt GV60 - som nettopp er lansert, kan vise seg å være den mest spennende for det norske markedet. Det er en hatchback som er bygd på samme plattform som Ioniq 5 og Kia EV6, to biler som har fått massiv oppmerksomhet i Norge den siste tiden.

Ioniq 5 er så langt i august den nest mest registrerte elbilen i Norge, ifølge elbilstatistikk.no, mens Kia EV6 kommer senere i høst.

Lang akselavstand

Selv om selskapet ikke har avslørt så mange detaljer ennå, er det grunn til å tro at GV60 vil dele mange av de samme egenskapene som sine to søsken, med blant annet lang akselavstand (rundt 3 meter), valg mellom bak- eller firehjulsdrift, støtte for 800V-lading og rekkevidde på rundt 50 mil. Bilen er ventet på veiene til neste år.

Foto: Genesis
Foto: Genesis Vis mer

Electrified G80 er den andre elbilen fra Genesis, en stor sedan med rekkevidde på inntil 425 kilometer. En tredje er ventet lansert i løpet av neste år.

Jon Walsh i Genesis Europe, bekrefter ovenfor Bilbransje24 at Norge er et spennende marked som merket vil etablere seg i, men vil foreløpig ikke si noe konkret om når.

Elbil24 følger saken og kommer med flere detaljer så snart vi har dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer