Lucid Gravity

Luksus-SUV med voldsom rekkevidde

Nå har Lucid vist frem sin andre elbil.

Gravity blir den andre modellen fra Lucid og er en svær SUV med tre seterader. Foto: Lucid
Gravity blir den andre modellen fra Lucid og er en svær SUV med tre seterader. Foto: Lucid Vis mer
Publisert

(Elbil24): Lucid har fått mange gode skussmål for sin første modell, Air – en luksussedan som konkurrerer blant annet med Tesla Model S, og som fikk utmerkelsen World Luxury Car i 2023.

Stor SUV

Nå står det unge selskapet klare med bil nummer to. Gravity blir en stor SUV med tre seterader og da sju seter, med mulighet for å legge den bakerste helt flatt om man har med bagasje.

Foto: Lucid
Foto: Lucid Vis mer

I lengderetningen måler Lucid Gravity 503,5 centimeter, med en akselavstand på 303,5 centimeter, så her bør det være rosmlig med plass innvendig. Legger du ned de to bakerste seteradene, skal bilen romme hele 3170 liter med bagasje.

I tillegg finnes en stor frunk på 226 liter, som ser ut til å kunne fungere som en aldri så liten sofa:

Foto: Lucid
Foto: Lucid Vis mer

Nyttelasten er for øvrig oppgitt til 680 kilo, og i tillegg skal bilen klare å trekke en henger på 2720 kg.

Kraftpakke

Luftmotstandskoeffisienten («Cd-tallet») er på 0,24, og Lucid sikter på en rekkevidde på på over 404 miles, cirka 71 mil, på Lucid Gravity. Om det er basert på den amerikanske EPA-standarden kan vi forvente oss et enda høyere tall her i Europa, siden den amerikanske er strengere.

Og den blir på ingen måte en sinke i trafikken, med en oppgitt 0–100-fart på under 3,5 sekunder. Motoreffekten er på 800 hestekrefter.

Lading skal foregå med inntil 300 kW effekt, og Lucid oppgir at man kan legge på 32 mil i løpet av 15 minutter i laderen.

Foto: Lucid
Foto: Lucid Vis mer

6K-skjerm

Innvendig byr Gravity på en 34 tommers skjerm som et slags utvidet instrumentpanel, som er av OLED-typen med 6K-oppløsning, altså cirka 6.000 piksler i bredderetningen.

I tillegg finnes en egen infotainment-skjerm nedenfor.

Foto: Lucid
Foto: Lucid Vis mer

Baksetepassasjerene på andre rad kan vippe ned bord, akkurat som når man er på flytur, og rad to står på skinner slik at man kan balansere beinplassen på 2. og 3. rad, eventuelt mot bagasjeromsplassen.

Prisen skal starte på under 80.000 dollar (ca 900.000 norske) når bilen kommer på markedet, og produksjonen starter mot slutten av 2024, som da trolig vil bety at bilen kan leveres til kunder i 2025.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.