Tatt i fartskontroll:

Må betale over 1,4 millioner i fartsbot

Anders Wiklöf ble målt til 82 km/t i en 50-sone: - Jeg beklager virkelig.

Det var på denne strekningen Anders Wiklöf ble tatt av politiet. Foto: Google Maps
Det var på denne strekningen Anders Wiklöf ble tatt av politiet. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Finske Anders Wiklöf har klart det kunststykket å gjøre seg fortjent til en fartsbot på svimlende 121.000 euro - eller i overkant av 1,4 millioner kroner.

Den utrolige historien finner sted ved Mariehamn - den eneste byen på øya Åland og en økonomisk region i Finland. Wiklöf kom kjørende i for høy fart i en 70-sone, kjørte inn i 50-sone og bremset for sent.

Resultatet ble at finnen ble registrert med en fart på 82 km/t i 50-sonen. I Finland blir fartsbøter beregnet på samme måte som ved promillekjøring i Norge: Bøtesatsen avhenger av inntekten til den skyldige.

Milliardær

Det er nettopp dette som danner grunnlaget for den den voldsomme boten. Anders Wiklöf har gjort stor karriere som forretningsmann og bygget seg opp fra bilselger til å investere i dagligvarer, eiendom og Ålandsbanken.

32 km/t for høy hastighet gir derfor over 1,4 millioner kroner i fartsbot. I tillegg mister Wiklöf førerretten i ti dager.

- Jeg beklager virkelig. Men jeg har hørt at man skal spare inn halvannen milliard kroner i den finske helstjenestene, så jeg håper pengene kan brukes der, sier milliardæren til avisen Nya Åland, gjengitt av Motor - som omtalte saken først i Norge.

EKSPERT-TRIKS: En tannpirker er et perfekt verktøy for å fylle steinsprutskaden med lakk. Dette trikset er det mange eksperter som også bruker. Video: Rune Korsvoll Vis mer

Ikke første gang

Dermed er det mye som tyder på at Wiklöf tar boten med fatning. Kanskje ikke så rart - dette er nemlig ikke første gangen milliardæren må bla opp etter luftige kjøreturer.

Ifølge Nya Åland fikk Wiklöf en bot på 63.860 euro tilbake i 2013. For fem år siden ble han straffet med 95.000 euro.

Så kan man spørre seg hva som blir det neste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.