VW ID.3

Må bytte tusenvis av dekk

En produksjonsfeil som gjør at dekket kan sprekke, gjør at det må byttes flere tusen dekk på elbiler fra Volkswagen.

MÅ BYTTES: På grunn av en feil som gjør at dekket kan sprekke, må flere tusen Goodyear-dekk på blant annet VW ID.3 nå byttes. Foto: Rune Korsvoll
MÅ BYTTES: På grunn av en feil som gjør at dekket kan sprekke, må flere tusen Goodyear-dekk på blant annet VW ID.3 nå byttes. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra fabrikken er mange VW ID.3 utstyrt med sommerdekk fra Goodyear. Det er disse dekkene som har en produksjonsfeil, slik at det kan oppstå sprekker i dekket. Sprekkene kan oppstå på innsiden av dekket og kan være vanskelig å oppdage. Ifølge den norske VW-importøren er det snakk om et firesiffret antall biler som har denne feilen.

Nå bytter Volkswagen dekk på alle bilene som har de aktuelle dekkene fra Goodyear. Nøyaktig hvor mange biler det gjelder og hvor mange dekk som må byttes, har ikke den norske importøren oversikt over.

Bare hos en liten forhandler som vi har snakket med, er det så langt byttet rundt 200 dekk. Til sammen i Norge er det altså snakk om flere tusen.

Også Cupra Born, som er søstermodellen til VW ID.3, har det samme problemet.

Ikke sikkerhetsfeil

Av en eller annen grunn er ikke problemet med Goodyear-dekkene betegnet som en sikkerhetstilbakekalling. Kundene blir derfor ikke varslet spesielt om denne feilen. Forhandlerne foretar dekkbyttet når bilene er inne til service.

SPREKKER: Slik ser dekket ut på innsiden. Sprekke er godt synlig men anses ikke som et sikkerhets-tilbakekalling av VW og Goodyear. Foto: VW-forum
SPREKKER: Slik ser dekket ut på innsiden. Sprekke er godt synlig men anses ikke som et sikkerhets-tilbakekalling av VW og Goodyear. Foto: VW-forum Vis mer

Flere VW-eiere reagerer på dette. En eier skriver følgende på et VW-forum på nett:

«Overraskende nok har ikke tilbakekallingen av dekk blitt ansett som en sikkerhets-tilbakekalling, ifølge forhandleren min. Jeg lurer på hvor mange ulykker som kan tilskrives dette dekk-problemet og hvor mange eiere har byttet dekkene for egen regning og tenkte at dette var på grunn av slitasje?

Sjekk med forhandleren

Kommunikasjonsdirektør Øyvind Rognlien Skovli hos den norske VW-importøren forteller at utskiftingen av dekkene er godt i gang:

- Berørte kunder er kontaktet, og problemstillingen er ganske enkelt at en kort periode med produksjonsfeil hos en av Volkswagens dekkpartnere gjør at vi må bytte dekk for de aktuelle kundene. Feilen kan føre til en gradvis luftlekkasje i dekkene. Dette er en rutinemessig sak for apparatet vårt, som raskt ordnes overfor ID.3-kundene som er berørt. Det er snakk om et firesifret antall kunder i Norge, sier Rognlien Skovli.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.