Sommerdekk på vinterføre

- Mange drøyer dessverre for lenge

Statistikk fra If er ingen hyggelig lesning – andelen skadede biler med sommerdekk på vinterføre er mer enn doblet på ett år.

DÅRLIG SKODD: Hele 13,6 prosent av bilene If hadde inne til skadetaksering sist vinter hadde sommerdekk på. Foto: Shutterstock / NTB
DÅRLIG SKODD: Hele 13,6 prosent av bilene If hadde inne til skadetaksering sist vinter hadde sommerdekk på. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): 1. november har passert, og selv om det ikke er direkte forbudt å kjøre med sommerdekk i store deler av landet, som fremdeles har godt med varmegrader, er kravet til mønsterdybde nå 3 mm.

Men når det blir kaldere og de første snøfnuggene melder seg, er man nødt til å være skodd riktig, og da i form av vinterdekk.

Urovekkende mange lar være.

13,6 prosent

– Mange drøyer dessverre for lenge med hjulskift for vinterføre. Feil dekk på bilen er en rullende ulykke som venter på å skje. Bestemmelsene i kjøretøyforskriften til veimyndighetene slår fast at bilen skal være skodd for forholdene der den kjører. Det er ditt ansvar som bilfører å gjøre vurderingen, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Han sikter til selskapets egen statistikk, som viser at 13,6 prosent av alle bilene de hadde inne til skadetaksering sist vinter hadde sommerdekk på. Det er mer enn en dobling fra året før, der dette gjaldt 6,3 prosent av bilene.

Med vintersesong menes her sesongen der piggdekk er tillatt, altså fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag. Antallet biler If har skadetaksert i denne perioden er 24.159, og av dem hadde 3278 sommerdekk på.

Varierer mellom fylkene

– Brorparten av skadene skjer ved første snøfall, men også langt senere på vinteren er det en god del biler med sommerdekk involvert i ulykker. Her er det store ulikheter mellom fylkene, sier Clementz.

I Ifs oversikt under kan du se hvordan statistikken fordeler seg mellom fylkene:

- Mange drøyer dessverre for lenge

Ser vi bort fra Svalbard, der antallet biler ifølge If er svært lavt, er det fylkene Agder, Rogaland og Møre og Romsdal som hadde størst sommerdekkandel ved bilskader om vinteren.

Her ser vi også at Viken og Oslo er de to fylkene med høyest andel piggfrie vinterdekk. I de to nordligste fylkene er denne andelen svært liten i forhold.

– Dessverre ser vi at en del bruker sommerdekk gjennom hele vinteren. Det er foruroligende. De dagene det kommer snø brått på eller det er underkjølt veibane, tar noen unødvendige og farlige sjanser, avslutter Clementz.

Har du stemt på Årets Bil 2023 ennå? Velg inntil tre kandidater i listen under. Presentasjon av de nominerte bilene finner du i denne saken.

Burde din bil ha nye dekk denne vinteren? Finn vinterdekket som passer din kjøring best med Elbil24s interaktive verktøy:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.