Tillater førerprøver igjen:

- Mange har vært utålmodige

Trafikkskolene jubler: Kan åpne etter coronakrisen.

Statens vegvesen måtte stenge alle trafikkstasjoner for to måneder siden. Foto: OLAV URDAHL
Statens vegvesen måtte stenge alle trafikkstasjoner for to måneder siden. Foto: OLAV URDAHL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

- Som del av regjeringens plan for gradvis gjenåpning av landet kan nå også trafikkopplæring og praktiske førerprøver i personbil starte opp igjen. Det er jeg glad for, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

I midten av mars måtte Statens vegvesen stenge alle trafikkstasjoner som følge av coronautbruddet.

Direktør Bodil Rønning Dreyer i Vegvesenet omtalte situasjonen som ekstrem.

I løpet av de siste syv ukene har en rekke tiltak blitt innført i kampen mot smittespredning.

Fristen for EU-kontroll ble utsatt og utløpsdatoen for førerkort ble forlenget.

Tusenvis i kø

Førerkortkøen har imidlertid hopet seg opp etter tusenvis av avlyste førerprøver. Nå jubles det over at man sakte, men sikkert vil komme tilbake til en normal hverdag.

- Bil er et viktig fremkomstmiddel for mange, og jeg vet at det er mange som har vært utålmodig etter å komme videre med opplæring for å få førerkort for personbil.

- Samtidig er dette viktig for veldig mange trafikkskoler som har vært hardt rammet av smitteverntiltakene, sier Hareide.

Det gjøres nå endringer i helsemyndighetenes vedtak om stengning av trafikkskoler.

Disse innebærer at trafikkskolene ikke lenger er pålagt å holde stengt, men kan starte opp igjen under forutsetning av at nærmere angitte smittevernkrav er oppfylt.

Pålagt stengt

Smittevernkravene er tilsvarende det som gjelder for blant annet frisører og hudpleie. Dermed ivaretas smittevernet samtidig som trafikkskolene kan gjenoppta virksomhet som har vært pålagt stengt.

I tillegg til praktisk opplæring i personbil, betyr det også at det ikke lenger legges særskilte begrensninger på antallet personer som kan gjennomføre teoriundervisning.

Statens vegvesen vil også kunne starte opp igjen med praktiske førerprøver for personbil (klasse B) og øvrige klasser. De har allerede gjenopptatt praktiske prøver på motorsykkel og i de tyngste førerkortklassene.

Prøver for personbil kan ventes tilgjengelig fra og med mandag.

Vil ta tid

I tillegg er noen sensorer i risikogrupper. Det vil derfor ta noe tid før driften kan normaliseres.

- Trafikkopplæring har blitt gradvis åpnet opp. Opplæring på motorsykkel, moped og snøscooter har vært tillatt. Fra 16. april ble det også tillatt med teoretisk opplæring i grupper på inntil fem, og fra 30. april ble det tillatt med praktisk opplæring i de tyngste kjøretøyene.

- Endringene som nå gjøres innebærer at øvrige viktige deler av trafikkskolenes virksomhet nå kan gjenopptas, sier Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.