Markert nedgang i bensinsalget

Salget av bensin og diesel til bil sank med hele 19 millioner liter i november i forhold til samme måned i fjor.

FYLLER MINDRE: Nedgangen i salg av petroleumsprodukter fortsetter i november. Foto: Lise Åserud/NTB
FYLLER MINDRE: Nedgangen i salg av petroleumsprodukter fortsetter i november. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Coronapandemien, økt bruk av hjemmekontor og ikke minst elektrifisering av bilparken, bidrar til at salget av petroleumsprodukter går kraftig ned i 2020.

Nedgang på 19 millioner liter

Salget av bensin til biler gikk i november for eksempel ned med 11,8 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Også salget av diesel gikk ned.

I november ble det solgt 67 millioner liter bilbensin, noe som er 9 millioner liter mindre enn i samme måned i fjor, melder Statistisk sentralbyrå.

Salget av autodiesel gikk ned med 10 millioner liter og endte på 232 millioner liter, en nedgang på 5,4 prosent sammenlignet med november 2019.

Det betyr at salget av bensin og diesel til biler sank med totalt 19 millioner i forhold til november i fjor.

Bekrefter trenden

De foreløpige tallene viser at det samlede salget av bilbensin og autodiesel har gått ned med 5,5 prosent hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Totalt ble det solgt 548 millioner liter med petroleumsprodukter i november, mot 654 millioner liter i november 2019, en nedgang på 16,2 prosent.

Elbiler tar over

I november var andelen nyregistrerte elbiler større enn alle andre drivlinjer til sammen. Målet til myndighetene er at det ikke skal selges annet enn nullutslippsbiler i Norge i 2025.

Fortsatt utgjør ikke elbiler mer enn rundt 10 prosent av den totale bilparken i Norge.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.