Maserati GranTurismo

Maserati viser fram sin første elbil

Snart er det duket for italiensk el-luksus fra Modena.

UTFORDRER: Med Maserati GranTurismo kan modeller som Audi RS e-tron GT, Porsche Taycan og Tesla Model S Plaid få en sterk konkurrent. Foto: Maserati
UTFORDRER: Med Maserati GranTurismo kan modeller som Audi RS e-tron GT, Porsche Taycan og Tesla Model S Plaid få en sterk konkurrent. Foto: Maserati Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Legendariske, italienske Maserati har en lang og stolt historie på over hundre år, og har produsert biler siden 1926. I starten dreide det seg først og fremst om bygging av sportsbiler for bane - med tilhørende høy fart - ekstremt høy i datidens målestokk.

Allerede i 1929 setter racing-sjåfør Baconin Borzacchini ny verdensrekord i en Maserati V4, med en fart på svimlende 246 kilometer i timen. Rekorden blir stående i åtte år.

FARTSMONSTER: Maserati V4 knuste fartsrekordene for 92 år siden. Bilen hadde et forbruk på 5,2 liter bensin pr mil og ble produsert i kun to eksemplarer. Foto: Maserati
FARTSMONSTER: Maserati V4 knuste fartsrekordene for 92 år siden. Bilen hadde et forbruk på 5,2 liter bensin pr mil og ble produsert i kun to eksemplarer. Foto: Maserati Vis mer

Kostbar luksus

De senere årene har mer og mer av produksjonen dreid seg om eksklusive og sportslige luksusbiler, med prislapper som starter på godt over millionen i Norge.

Gjennom årenes løp har selskapet hatt en rekke eiere, og både Citroën, Ferrari og Fiat har vært inne på eiersiden. I dag er Maserati en del av Stellantis, som også har merker som Peugeot, Opel, Citroën, Jeep og Alfa Romeo i garasjen.

Satser 800 millioner euro

I fjor annonserte merket en stor satsing på hybrider og rene elbiler de neste årene. De to første bilene som blir helelektriske, vil få de velkjente modellnavnene Maserati GranTurismo og GranCabrio, og produksjonen av disse skulle starte i 2021.

Bilene blir i sin helhet utviklet, konstruert og bygget i Italia. Totalt investerer italienerne 800 millioner euro i produksjonen av disse to modellene. Det vitner om at de tar elektrifiseringen av bilparken på aller høyste alvor.

De første bildene

Nylig dukket de første bildene av GranTurismo opp, som etter alt å dømme blir den første av de to elbilene som kommer på markedet.

Som du ser av bildene er bilen kamuflert, noe som kan tyde på at det fortsatt gjenstår en del arbeid før karosseriet er helt ferdig.

For øyeblikket gjennomgår disse prototypene intensiv utprøving under mange forskjellige bruksforhold, ifølge produsenten.

Det er ventet at de første ferdigproduserte bilene vil rulle ut fra fabrikken i 2022. Utover dette er det få opplysninger som er offentliggjort, så vi må fortsatt smøre oss med tålmodighet. Vi følger med i spenning!

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.