Elektrisk varebil

Maxus Euniq MPV klar som toseter

Og ladeproblemene skal snart være historie, ifølge den norske importøren.

VAREBIL: Maxus Euniq MPV kommer nå som varebil. Foto: RSA
VAREBIL: Maxus Euniq MPV kommer nå som varebil. Foto: RSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Utvalget av elektriske varebiler på markedet har vært relativt svakt før dette året, men nå dukker de opp på rekke og rad.

PSA-gruppen, for eksempel, tilbyr nå elektriske varebiler i forskjellige størrelser fra både Opel, Peugeot og Citroën. De bygger også Proace Electric for Toyota - en bil vi allerede har stiftet bekjentskap med:

Stor kineser

Siste tilskudd på det elektriske varebilmarkedet, er kinesiske Maxus Euniq MPV. Bilen produseres av SAIC Motor, samme produsent som står bak MG, blant annet. Selskapet er blant verdens største, og produserer rundt 6 millioner biler i året.

Posten Norge var blant de første som tok i bruk Maxus-varebiler i Norge, og modellen e-Deliver 3 har rullet på norske veier siden 2018. I desember kunne vi melde at de har vært fornøyde med bilene, og har kjøpt 70 nye.

Euniq MPV har så langt vært tilgjengelig i Norge som personbil med sju seter, og ifølge Elbilstatistikk.no har det så langt blitt registrert 176 av dem her til lands.

Bygges om i Norge

Varebilutgaven er egentlig samme bil, men den bygges om til 2-seter lokalt av den norske importøren RSA. Dermed får den et romslig lasterom på 2,2 kubikkmeter.

Ifølge importøren skjer ombyggingen på en måte som gjør det enkelt å utstyre bilen med sju seter igjen, dersom man ønsker å reversere prosessen ved en senere anledning.

Prisen for varebilutgaven starter imidlertid på 419.900 kroner, som er 20.000 kroner mer enn personbilutgaven.

- Dette skyldes at ombyggingen har en kostnad. Men så lenge den kjører som varebil i næringsvirksomhet, kvalifiserer den til 50.000 kroner i Enova-støtte, sier salgssjef for Maxus Norge, Bernhard Jahnsen, til Elbil24.

Han legger til at setene følger med, når man kjøper varebil-utgaven.

Bilen bevarer samtidig samme kupékomfort som personbilen, med blant annet 6-veis justering av sjåførsete og 4-veis justering av passasjersete. I tillegg byr den blant annet på skinnseter som standard, 12,3 tommer multimediaskjerm med støtte for Apple Carplay og trådløs mobillading.

Euniq MPV har en batteripakke på 52,5 kWh, noe som skal være nok til å kjøre 260 kilometer mellom hver lading ifølge WLTP-målinger for blandet kjøring. For bykjøring kan den klare 356 kilometer, ifølge produsenten.

Maxus Euniq MPV støtter også taklast og tilhenger, noe du kan lese mer om her:

Problemer?

At nye elbiler lanseres med barnesykdommer, er ikke noe nytt. Mange av problemene kan heldigvis rettes i etterkant, blant annet gjennom programvareoppdateringer.

Bladet Motor kunne tidligere denne måneden melde om at en del kunder har hatt utfordringer med Euniq MPV, blant annet er ladeproblemer ved flere hurtigladestasjoner en gjenganger.

- Det stemmer at vi har mottatt noen tilbakemeldinger om ladeproblemer, og vi har funnet ut at dette gjelder ladestasjoner fra Delta og ABB, og dersom gjenværende batterikapasitet er under 40 prosent, sier Maxus' salgssjef i Norge, Bernhard Jahnsen, til Elbil24.

- Det jobbes nå med en software-oppdatering som forhåpentligvis vil løse problemene raskt, sier han.

Utfordringer med ladestasjoner er imidlertid ikke noe nytt, og Elbil24 har tidligere belyst noen av problemene i denne kommentaren:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.