Nye Opel Mokka

Mener SUVen passer perfekt for nordmenn

Kommer til Norge tidlig i 2021.

KAMUFLASJE: Opel ønsker ikke å avsløre mange detaljer om utseendet til andre generasjon Mokka. Foto: Opel.
KAMUFLASJE: Opel ønsker ikke å avsløre mange detaljer om utseendet til andre generasjon Mokka. Foto: Opel. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få gunstige fordeler ved å melde deg inn i Elbil24 PRO!

(Elbil24): Elbil24 har tidligere skrevet om Opel Mokka - en av 28 elbiler som er ventet å komme i 2020.

Nå skriver imidlertid Opel i en pressemelding at produksjonen starter på senhøsten og at de første kundene kan vente seg å få bilen tidlig neste år.

Bilen er riktignok på veien nå, men i kamuflasje og under testing av Opel-ingeniørene.

Når andre generasjon Mokka omsider blir tilgjengelig for kundene, vil den være en helelektrisk SUV, uten X-en i navnet, slik Mokka X hadde. Navnet blir nå det samme som da den debuterte i 2012.

Kamuflert

Selv om nye Mokka fortsatt er kamuflert, er det lett å legge merke til det korte overhenget både foran og bak – helt i tråd med Opels designfilosofi, og som vi liker det av innvendig plasshensyn.

Mokka er basert på den samme plattformen som Opel Corsa-e, men Mokka blir mer høyreist som SUV. Det samme grepet er som kjent tatt for Peugeot e-208 og e-2008, som også er en del av PSA-gruppen.

Det er grunn til å tro at Mokka får litt kortere rekkevidde enn Corsa e, ettersom Mokka er større, høyere og etter alt å dømme høyere luftmotstand.

Mest sannsynlig blir det med Mokka som med e-2008, at SUV-utgaven også her får et batteri på 50 kWh, drives av en motor på 136 hk, og at rekkevidden vil havne et sted rundt 25 mil i praksisSS.

Ukjent pris

- Nye Mokka vil være en perfekt bil for det norske markedet. Den viser klart hva Opel har blitt, og hva vi ønsker å være i fremtiden, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

Nye Mokka har tatt med seg sitt kompakte ytre og kombinert det med et design som er mer progressivt og moderne. Innvendig fortsetter Opel med sin «detox» av førermiljøet og satser på et renere designuttrykk.

Prisen på nye Mokka er ikke kjent, men til sammenligning koster en Peugeot e-2008 fra kr. 272.000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.