Fjellinjen-tall

Mer enn hver tredje var elektrisk

Trafikken gjennom bomstasjonene i Oslo synker, men elbilandelen er større enn noen gang.

EL PÅ EL: Andelen elbiler øker kraftig gjennom bomstasjonene i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB
EL PÅ EL: Andelen elbiler øker kraftig gjennom bomstasjonene i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

I oktober ble det registrert 34,3 millioner passeringer i Fjellinjens bomstasjoner, som ligger i og på grensen til Oslo. Det er en nedgang på 2,1 prosent fra samme måned i fjor, skriver bomselskapet i en pressemelding.

Ifølge analyseansvarlig i Fjellinjen Stian Strøm Arnesen skyldes trafikknedgangen en takstøkning i fjellinjens bomstasjoner som kom 1. september.

Da ble det vesentlig dyrere å kjøre gjennom stasjonene med bensin- og dieselbiler, men også elbiler. Det kan du lese mer om her.

Fjellinjen skriver også at andelen elbiler som kjører gjennom deres bomstasjoner i og rundt Oslo øker for hver måned. I oktober var elbil-andelen for personbiler og elektriske varebiler 34,5 prosent. Det er opp 1,2 prosentpoeng fra september.

Fjellinjen driver alle bomstasjoner i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.