Bomring-økning

Mer enn hver tredje var elektrisk

Og når er kostnadsforskjellene mellom elbiler og fossilbiler mindre enn noen gang tidligere.

Varmetråder og sensorer i frontruten kan lage trøbbel for bombrikken. Slik plasserer du den riktig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Biltrafikken i Oslo økte med 2,6 prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor, viser tall fra bompengeselskapet Fjellinjen.

I februar ble det registrert 29,1 millioner passeringer i Fjellinjens bomstasjoner. I samme måned i fjor var tallet 28,7 millioner, opplyser bompengeselskapet i en pressemelding.

– 12. februar i fjor ble de siste koronarestriksjonene opphevet. Det var derfor forventet at trafikken i år skulle være noe høyere enn i fjor, sier Stian Strøm Arnesen, analyseansvarlig i Fjellinjen.

Andelen elbiler fortsetter å øke på veiene i Stor-Oslo. I februar var elbil-andelen som omfatter personbiler og elvarebiler 33,9 prosent. Det er en økning på 4,2 prosentpoeng fra februar 2022 da andelen var 29,7.

Dyrere for elbiler

Fra nyttår ble det også dyrere for biler å passere i bomringen. Samtidig krympet kostnadsforskjellene mellom fossilbiler og elbiler. Det kan du lese mer om her.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.