Kortbetaling på ladestasjoner

Mer og Recharge: - Vi tester ut tæpping

To av Norges største ladeoperatører sier at tæpping/kontaktløs betaling kan bli mulig på sine ladestasjoner. Mer skal teste dette ut allerede i høst.

MER MULIGHETER: Mer er blant aktørene som nå ser på mulighetene for å tilby såkalt tæpping eller kontaktløs betaling ved sine ladestasjoner. Foto: Mer
MER MULIGHETER: Mer er blant aktørene som nå ser på mulighetene for å tilby såkalt tæpping eller kontaktløs betaling ved sine ladestasjoner. Foto: Mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Denne uka arrangeres Arendalsuka 2022, og Norsk elbilforening inviterte tirsdag til paneldebatt om betalingsløsninger ved norske ladestasjoner.

Til stede var blant andre klima- og miljøminister Espen Barth Eide, samt representanter fra ladeselskapene Mer og Greenstation.

- For tungvint i dag

Ladeselskapene har måttet tåle kritikk fra mange hold for at det ikke er mulig å betale for lading ved hjelp av «tæpping» eller kontaktløs betaling med kort, klokke eller mobiltelefon - slik du stort sett kan gjøre overalt ellers.

Istedenfor må man som regel registrere seg som bruker i en app eller tilsvarende, og det er ingen løsning som virker på tvers av alle ladeoperatørene.

Dette synes brukerne er tungvint. I en fersk undersøkelse fra sistnevnte, kommer det fram at 83 prosent synes det er komplisert med så mange ladeoperatører og apper, og 75 prosent svarte at bankkort er en betalingsløsning som vil gjøre prosessen langt enklere.

Vil ha kortbetaling på plass

Både Naf og Norsk elbilforening har tatt til orde for at slik betaling må komme på plass snarest, og har forventninger om at det vil komme føringer om dette når regjeringen legger fram sin nasjonale ladestrategi senere i høst.

Gode erfaringer

Greenstation er en av få ladeoperatører som allerede har tatt i bruk muligheten for kontaktløs betaling via kort, mobil eller klokke, og paneldebattanten Vegard Frihammer fra Greenstation (som foreløpig kun har én ladestasjon) fortalte at dette har blitt godt mottatt hos kundene.

- Vi håper nesten at det ikke kommer noen føringer om dette fra myndighetene, så får vi ha det for oss selv, sa han spøkefullt, til god latter fra forsamlingen.

Mer og Recharge i gang med planlegging

Men det spørs om de får være alene så lenge. Ladeoperatøren Mer (tidligere Grønn Kontakt) er nemlig godt i gang med planlegging av et mulig tilbud om å bruke tæpping/kontaktløs betaling i fremtiden.

- Hos oss har man kunnet bruke Vipps som betalingsalternativ i et halvt år allerede, og det fungerer veldig bra. Vi utelukker heller ikke tæpping, og i høst vil vi kjøre en pilot på en av våre ladestasjoner, der dette blir en mulig betalingsløsning, sa daglig leder Nicholai Sheridan Jørgensen i Mer.

Nicholai Sheridan Jørgensen i Mer. Foto: Skjermdump
Nicholai Sheridan Jørgensen i Mer. Foto: Skjermdump Vis mer

En annen stor ladeoperatør, Recharge, var ikke representert på scenen, men kommunikasjonssjef Elise Torvaldsen fikk likevel komme med en kommentar fra tilskuerplass.

- Vi jobber også med å tilby tæpping som et alternativ, og har en pilot på gang i nær framtid, sa hun.

Elbil24 kommer tilbake med flere detaljer så snart vi vet mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.