Mercedes-Benz elektrifiserer

Mercedes-Benz EQE: - Skal sette en ny standard

Mercedes-Benz EQE vises fram i september, her er det vi vet så langt.

LUKSUS-SEDAN: EQE vil ha mange fellestrekk med flaggskipet EQS. I september får vi detaljene. Illustrasjonsfoto: Mercedes-Benz
LUKSUS-SEDAN: EQE vil ha mange fellestrekk med flaggskipet EQS. I september får vi detaljene. Illustrasjonsfoto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Daimler og Mercedes-Benz overrasket mange da de i august offentliggjorde sine nye og langt mer ambisiøse planer for elektrifisering av bilmerket. Allerede innen 2030 er planen at Mercedes-Benz blir et rent elbilmerke.

Fem helektriske nyheter

Bilprodusenten har allerede flere helelektriske modeller i markedet som har rukket å bli populære i Norge, først og fremst EQC og EQA. Senere i høst kommer også luksuriøse EQS, og neste år vil det være duket for sjuseteren EQB, EQT og luksus-sedanen EQE.

Totalt fem helektriske nyheter fra Mercedes-Benz og Mercedes-AMG skal vises fram på bilmessen IAA Mobility 2021 i München i september. Særlig EQE kan blir meget interessant for det norske publikum, der E-klassen har mange tilhengere, ikke minst i taxinæringen.

- Med premiere på hele fem helelektriske modeller viser Mercedes-Benz at de er godt i gang med å bevege seg fra «elektrisk først» til «kun elektrisk». Blant premierene vil luksus-sedanen EQE være et av høydepunktene – en modell som vil få flere elementer fra vårt elektriske flaggskip EQS, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge.

Bilen blir en mellomstor sedan. Den skal «kombinere ytelser og kjøreegenskaper - og sette en ny standard i klassen», lover han.

Dette vet vi så langt

Selskapet har foreløpig kun publisert to mørke bilder som ikke avslører så veldig mye, ett fra eksteriøret og ett fra interiøret. Sistnevnte avslører blant annet et dashbord med en stor og dominerende skjerm i midtkonsollen kalt «hyperscreen» .

Bilen blir noe mindre enn EQS, men vil dele mange av de samme tekniske løsningene. Det er blant ventet at bilen får samme batteripakker som EQS, altså med kapasitet på enten med 90 eller 108 kWh. Sistnevnte byr på en WLTP-rekkevidde på 77 mil for EQS, og det blir neppe noe mindre i EQE.

EQE kommer med stor sannsynlighet på markedet i løpet av 2022. Elbil24 kommer tilbake med flere detaljer - og bilder - så snart vi har dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.