Mercedes med ladestasjoner:

Mercedes tar en Tesla. Nå avsløres flere detaljer

Mercedes skal bygge egne hurtigladere for elbiler. De står trolig klare allerede i år.

Tyksland og Frankrike er de første landene i Europa som Mercedes-Benz' nye hurtigladere. Foto: Mercedes-Benz.
Tyksland og Frankrike er de første landene i Europa som Mercedes-Benz' nye hurtigladere. Foto: Mercedes-Benz. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Lenge var det kun Tesla som bygde egne ladestsjoner. Store bilprodusenter så ikke på egne ladenettverk som en viktig prioritering, og avsto fra å følge i Teslas fotspor.

I senere tid har imidlertid dette endret seg. Flere av aktørene i bransjen har investert i ladenettverket Ionity, og nå er det også flere som har bestemt seg for å bygge sine helt egne ladestasjoner.

Mercedes er blant dem. Tidligere i år presenterte det tyske premium-merket sin nye satsning på teknologimessen CES i Las Vegas.

10.000 hurtigladere

Det kommende ladenettverket til Mercedes blir ikke like omfattende som Tesla sitt, men skal likefullt huse totalt 10.000 hurtigladere verden over.

2000 bygges i USA og omtrent like mange settes opp i Europa. Resten vil bygges i Kina og andre viktige markeder.

Til sammenlikning har Tesla rundt 40.000 ladestolper på verdensbasis. VW-gruppen ønsker på sin side å sette opp 45.000 ladepunkter innen 2025.

Elbil24 var til stede da Tesla åpnet sin ladestasjon på Nebbenes for alle elbiler. Vi var også blant de første som fikk teste løsningen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24 Vis mer

350 kW effekt

De første Mercede-ladestasjonene settes opp i USA og Kanada. Nå er det dessuten klart at de første Mercedes-laderne i Europa vil være på plass innen utgangen av 2023. Det skriver Automobilwoche, gjengitt av Vi Bilägare.

De første Mercedes-laderne i Europa blir - ikke uventet - å finne i hjemlandet Tyskland. Også Frankrike får Mercedes-laderne i 2023. Det er ikke kjent om laderne kommer til Norge, men Norge er gjerne et prioritert land når det kommer til elbiler.

Laderne får en effekt på opptil 350 kW og blir tilgjengelig for alle bilmerker, men Mercedes-eierne vil trolig prioriteres, skriver Automobilwoche - og nevner reservasjon som en mulig tjeneste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.