Vanskelige kjøreforhold

Meteorologen med klar advarsel: - Det er siste frist nå

Disse stedene får snø - og da nytter det ikke å kjøre rundt på sommerdekk.

FARLIG: Nå blir det vanskelig å ferdes på veiene uten riktige dekk på bilen. Illustrasjonsfoto: Elbil24.no
FARLIG: Nå blir det vanskelig å ferdes på veiene uten riktige dekk på bilen. Illustrasjonsfoto: Elbil24.no Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Foreløpig kommer nedbøren som regn de fleste steder i Sør-Norge, men mot helga synker temperaturen, og det er for alvor på tide å bytte om til vinterdekk.

– Oppfordringen er å bytte om til vinterdekk i løpet av morgendagen, i hvert fall hvis man skal ut og kjøre i helgen. Særlig mandag morgen kan det komme snø. Det er siste frist nå, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

Torsdag er det Sørlandet som får mest vær, i form av både vind og nedbør.

– Det har ikke kommet så mye nedbør som snø her enda, bare noen dryss her og der. Vi forventer at det fortsetter utover dagen, hovedsakelig i Telemark og på Sørlandet, sier Moxnes.

Flere Oslo-borgere våknet opp til et tynt snølag torsdag morgen. Flere steder på Østlandet går nedbøren fra sludd til snø i løpet av dagen, og særlig mot helgen blir det kaldere i Oslo-området.

Med lavere temperaturer må også rutene på bilen skrapes, minner politiet om.

I Målselv ble en bilfører i 50-årene fratatt førerkortet torsdag morgen etter å ha kjørt med en frontrute nærmest dekkes av is.

– Skrap rutene skikkelig eller la bilen stå! er den klare oppfordringen fra politiet i Troms.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.