Elbil og kabriolet i samme pakke:

MG Cyberster tar deg tilbake til fremtiden

Konseptbilen blir avduket på bilmessen i Shanghai 19.april.

UTEN EN LYD: Lager ikke en lyd, men vil kjøre fra det aller meste. Foto: MG
UTEN EN LYD: Lager ikke en lyd, men vil kjøre fra det aller meste. Foto: MG Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Med navnet MG er det sikkert mange som får assosiasjoner til de lekre toseter åpne småbilene, gjerne den klassiske MGB Roadster. Så hva sier du dersom jeg forteller at den kommer tilbake i fremtiden, som elbil, og med et løfte om en rekkevidde på over 80 mil?

Det er nettopp det MG akter å vise oss under Shanghai Motor Show, som åpner dørene om litt over en uke.

Bilen får to dører, to seter, og drar nettopp paralleller til den klassiske MGB. Se heller ikke bort fra at bilen kan komme på markedet i 2024, for da er det akkurat 100 år siden Morris Garage ble grunnlagt. Dagens MG, som nå er under kinesisk eie, antyder nemlig at dette er en gylden mulighet til å trekke linjer mellom det gamle og det nye MG.

Se flere bilder her:

Britisk opphav

Bilen er designet på MG Advanced Design Center i London, så den er unektelig britisk. I fronten er det puttet på et sett runde hovedlykter, som åpner seg når de skrus på. «Magic Eye» kaller MG dem selv.

Konseptbilen har i tillegg fått en LED lysstripe langs siden, noe vi regner med er borte når produksjonsmodellen en gang kommer på markedet. Både foran og bak har bilen fått maskuline hjulhus og skjermer, for å vise en slags styrke, eller pondus om du vil. De ønsker å fortelle deg at dette er en muskuløs kjøremaskin.

I bakenden ser det ikke ut som det er noen dedikerte baklykter, ettersom alt er gitt et utseende der alt går i ett med resten av bilen.

Utover utseendet er det lite MG ønsker å vise akkurat nå, men lover å gi oss mer 19. april, under bilmessen. Men de avslører likevel en liten detalj til – en viktig en. For med en rekkevidde på over 80 mil er det åpenbart at elbilen vil dra på et stort energilager. Da vil det også være muligheter for heftige ytelser. Og ja, da.

Sprinten til 100 km/t vil gå unna på under 3 sekunder, lover Carl Gotham, sjefen for designsenteret.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.