Prisjustering på elbiler:

MG kutter prisene

Storselgeren får betydelig prisreduksjon.

MG ZS EV: MG kaller det en kampanje, men vil prisene kunne settes opp igjen? Foto: Fred Magne Skillebæk
MG ZS EV: MG kaller det en kampanje, men vil prisene kunne settes opp igjen? Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): MG var det første merket fra en kinesisk produsent som virkelig fikk fart på salget i Norge. Med modellen MG ZS EV var det duket for en braksuksess, og allerede i lanseringsåret 2020 viste suksessen seg som et faktum, ned over 3700 registrerte biler.

Målet var i utgangspunktet å selge over 6.000 biler i år, men knekken i markedet har gjort ambisjonene noe mindre, i følge Bilbransje24, som omtalte saken først.

Så langt i år er det totalt registrert 1511 biler av merket MG, og ambisjonene ser uoppnåelige ut. Det er særlig den tenkte volummodellen, ZS EV som har skuffet så langt, og importøren setter derfor ned prisene.

Importøren velger å kalle prisjusteringen en tilpasning til dagens marked, og den den nye prisen er en kampanjepris som først og fremst skal vare ut september. Så gjenstår det å se om endringen er nok til å hente inn mye av det tapte, for det er langt igjen til 6.000 biler.

Prisnedgangen blir lik for begge utgavene av ZS EV, og prisen settes ned med 26.000 kroner. Dette gjør at innstegsmodellen ZS EV Comfort vil få en ny pris på 307.090 kroner, mens ZS EV Luxury vil starte på 337.090 kroner, ifølge Bilbransje24. Begge deler gjelder utgavene i «Long Range», en bil som på en god dag er satt opp til å klare 44 mil.

MG 4: Småbilen MG4 er for noen en mer interessant bil, til en mer interessant pris. Foto: Fred Magne Skillebæk
MG 4: Småbilen MG4 er for noen en mer interessant bil, til en mer interessant pris. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Dette utgjør en prisreduksjon på hele 8 prosent for innstegsmodellen, og importøren regner med at reduksjonen vil gi respons, at enda flere ser på ZS EV som et gunstig alternativ. Saken er at MG har en annen bil som folk har oppdaget, for MG 4, som er en anelse mindre bil, er blitt merkets absolutte bestselger, med nær like lang rekkevidde, og bare en anelse mindre – og til lavere pris. Ved utgangen av september får vi svar på om kampanjen på ZS EV har virket, og om 30. september blir kampanjens egentlige sluttdato.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.