Northvolt

Milepæl nådd: Har levert de første europeiske elbilbatteriene

Svenske Northvolt vant kappløpet - og snart kan det være Norges tur.

NORTHVOLT ETT: Her, ved Northvolts fabrikkanlegg i Skellefteå i Nord-Sverige, er produksjonen av elbilbatterier godt i gang. Nylig ble de første batteriene levert til kunde. Foto: Northvolt
NORTHVOLT ETT: Her, ved Northvolts fabrikkanlegg i Skellefteå i Nord-Sverige, er produksjonen av elbilbatterier godt i gang. Nylig ble de første batteriene levert til kunde. Foto: Northvolt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Så langt har Asia dominert stort på produksjon av elbilbatterier, men det er ikke alltid en fordel for europeiske og amerikanske bilprodusenter at batteriene lages et helt annet sted på kloden.

Ønsker lokal kontroll

For det første er den lange transporten krevende (og kostbar) nok i seg selv, for det andre har den siste tiden vist hvor sårbare man kan bli når man sitter langt unna underleverandører i krisesituasjoner. Man risikerer også at det blir vanskeligere å kvalitetskontrollere alle sider av produksjonen.

En rekke amerikanske og europeiske selskaper har derfor elbilbatterifabrikker under planlegging i sitt nærområde, også i Norge er det store planer for slike etableringer.

De første europeiske elbilbatteriene er levert

Det ble imidlertid svenskene som «vant» kappløpet denne gang, for ved Northvolts fabrikkanlegg for elbilbatterproduksjon i Skellefteå i Sverige, er de nå godt i gang - og den ørste kundeleveransen skal ha skjedd i forrige uke. Det skriver blant andre Automotive News.

Det er foreløpig ikke kjent hvem kunden er, men på kundelisten står blant andre Volvo, Polestar BMW og Volkswagen. Sistnevnte har rundt 20 prosent eierandel i Northvolt.

Ifølge selskapet har de allerede inngått kontrakter med bilindustrien verdt svimlende 50 milliarder dollar, eller nærmere 500 milliarder kroner.

Fortsetter etter videoen

– Alle batterier utsettes for slitasje sier batteriforskeren, men du kan selv være med på å påvirke hvor fort det skjer. Vis mer

Ambisiøse vekstmål

Foreløpig er 1000 medarbeidere på plass i fabrikken som kalles «Northvolt Ett» , men Northvolt har som mål å få på plass 150 nye hver eneste måned framover. Når anlegget er i full drift, skal det sysselsette 4000 personer og produsere batterier med en samlet kapasitet på 60 GWh årlig.

Fabrikken i Skellefteå er en av tre planlagte Northvolt-fabrikker for elbilbatteriproduksjon. Den andre ligger i Gøteborg og er et samarbeid med Volvo, og den tredje ligger i Schleswig-Holstein i Tyskland.

Gjenvinningsanlegg i Fredrikstad

I tillegg har Northvolt og Norsk Hydro nettopp åpnet sitt gjenvinningsanlegg for elbilbatterier i Fredrikstad.

Pilotanlegget vil i høy grad være automatisert og ha kapasitet til å behandle mer enn 8.000 tonn batterier hvert år, med mulighet for å utvide kapasiteten etter hvert. Her skal det prøves ut ny teknologi for å maksimalisere gjenvinningsgraden, kombinert med lavere energibruk og klimafotavtrykk.

Når anlegget er i full drift, skal det være et av verdens mest effektive anlegg for demontering og gjenbruk av elbilbatterier.

Målet er at 90 prosent skal gjenbrukes. Aluminiumet går tilbake til Norsk Hydro mens innholdet i batteriene går til Northvolt. Denne delen av prosessen er særlig viktig, da mange av stoffene som benyttes i batteriene er det knapp tilgang til - samtidig som de kan gjenbrukes om og om igjen.

I 2030 er det estimert at det vil være behov for 10 nye batteri-resirkuleringsanlegg i Europa, ifølge Enova. Anlegget i Fredrikstad vil på sikt ha en årlig kapasitet på minst 12.000 tonn batteripakker, som tilsvarer 25.000 elbiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.