Momsfritak på elbiler forlenges

Esa gir grønt lys for momsfritak på elbiler i to år til.

GODE ELBILNYHETER: Mye tyder på at det vil være momsfritak på elbiler i hvert fall i to år til, etter ny Esa-godkjenning. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GODE ELBILNYHETER: Mye tyder på at det vil være momsfritak på elbiler i hvert fall i to år til, etter ny Esa-godkjenning. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): EØS-tilsynet Esa godkjente onsdag momsfritaket på elektriske nullutslippsbiler i ytterligere to år, fordi de mener det er i tråd med EØS-mål om miljøvern.

Ut 2022

EØS-avtalen tillater at statsstøtte kan brukes for å fremme miljøverntiltak som kan bidra til å øke andelen av nullutslippsbiler. Esa mener at tiltaket er i tråd med norske og EØS-mål om å redusere klimagassutslipp, skriver Esa.

Momsfritaket ble godkjent av Esa første gang i 2015. Nå forlenges denne godkjenningen altså til ut 2022.

- Ikke helt konkurransedyktige ennå

Gjermund Mathisen, direktør for konkurranse og statsstøte i ESA, sier til NRK at det man begynner å nærme seg en situasjon der det kanskje ikke er nødvendig å holde momsen på null, men at det fortsatt er slik at elbilene ikke er helt konkurransedyktige på pris og andre egenskaper.

Naf er imidlertid ikke sikker på at dette betyr at vi vil få momsfritak på kjøp av elbil i Norge ut 2022. Overfor NRK peker de på at både SV og Høyre har moms på elbiler i sine programmer for 2021 til 2025, og at Esa-avgjørelsen ikke medfører at myndighetene plikter å videreføre momsfritaket.

regjeringens hjemmeside gir imidlertid finansminister Jan Tore Sanner (H) uttrykk for at han er godt fornøyd med Esas avgjørelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.