En av fem er elbiler:

Mot elektrisk verdensrekord i Bergen

Mens Norge er best på elbiler i verden, så er Bergen klart best i Norge. Ingen steder er andelen elbiler høyere.

HØY ANDEL: Snart er en av fem biler på veiene i Bergensområdet en elbil. Det ligger an til verdensrekord. Foto: NTB Scanpix
HØY ANDEL: Snart er en av fem biler på veiene i Bergensområdet en elbil. Det ligger an til verdensrekord. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kampanjetilbud på Elbil24 PRO – kun 1 krone!

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Bergen kommer til å passere 20 prosent elbilandel innen kort tid. Byen blir den første i verden hvor en av fem biler går på elektrisitet.

– Det er bare å gratulere politikerne i Bergen. De viser verden at en utslippsfri bilpark er mulig, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Tall fra Statens vegvesen viser at det er 21.910 elbiler i Bergen. Det utgjør 19,3 prosent av den totale bilparken på 113.422 biler. Bergen kommer til å bli første større by i verden som passerer 20 prosent elbilandel, ifølge foreningen.

Elbilandelen i bilparken i Norge totalt, er på om lag 9 prosent. I Oslo er andelen på 16,3 prosent, Trondheim ligger på 11,9 prosent og Stavanger har 13,2 prosent elbilandel, viser tallene fra Statens vegvesen.

– Undersøkelser viser at rabattert bompengepassering er en av de viktigste årsakene til at folk velger elbil. Det er viktig å huske at det fortsatt er slik at den store majoriteten kjører bensin- og dieselbiler både i Bergen og resten av landet, understreker Bu.

Antall registrerte elbiler falt kraftig i både oktober og november i år. Det er likevel ventet en kraftig oppsving i 2020, basert på et stort antall nye modeller, og større tilgang.