En av fem er elbiler:

Mot elektrisk verdensrekord i Bergen

Mens Norge er best på elbiler i verden, så er Bergen klart best i Norge. Ingen steder er andelen elbiler høyere.

HØY ANDEL: Snart er en av fem biler på veiene i Bergensområdet en elbil. Det ligger an til verdensrekord. Foto: NTB Scanpix
HØY ANDEL: Snart er en av fem biler på veiene i Bergensområdet en elbil. Det ligger an til verdensrekord. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Bergen kommer til å passere 20 prosent elbilandel innen kort tid. Byen blir den første i verden hvor en av fem biler går på elektrisitet.

– Det er bare å gratulere politikerne i Bergen. De viser verden at en utslippsfri bilpark er mulig, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Tall fra Statens vegvesen viser at det er 21.910 elbiler i Bergen. Det utgjør 19,3 prosent av den totale bilparken på 113.422 biler. Bergen kommer til å bli første større by i verden som passerer 20 prosent elbilandel, ifølge foreningen.

Elbilandelen i bilparken i Norge totalt, er på om lag 9 prosent. I Oslo er andelen på 16,3 prosent, Trondheim ligger på 11,9 prosent og Stavanger har 13,2 prosent elbilandel, viser tallene fra Statens vegvesen.

– Undersøkelser viser at rabattert bompengepassering er en av de viktigste årsakene til at folk velger elbil. Det er viktig å huske at det fortsatt er slik at den store majoriteten kjører bensin- og dieselbiler både i Bergen og resten av landet, understreker Bu.

Antall registrerte elbiler falt kraftig i både oktober og november i år. Det er likevel ventet en kraftig oppsving i 2020, basert på et stort antall nye modeller, og større tilgang.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.