Opel Ampera-e

Mulig brannfare: Anbefaler å unngå lading om natten

Nye utfordringer for Opel Ampera-e og Chevrolet Bolt.

SKJÆR I SJØEN: Opel Ampera-e bør inntil videre ikke lades om natten og bør stå utendørs etter lading, advarer General Motors. Foto: Dinside
SKJÆR I SJØEN: Opel Ampera-e bør inntil videre ikke lades om natten og bør stå utendørs etter lading, advarer General Motors. Foto: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): General Motors advarer eiere av elbilen Chevrolet Bolt mot risiko for brann og ber dem ta forholdsregler ved lading. Bilen ble solgt i Norge under navnet Opel Ampera-e, og advarselen gjelder også for disse bilene, får Elbil24 opplyst.

Nye branntilløp

Det er bare tre måneder siden at Chevrolet/Opel tilbakekalte tusenvis av biler for en oppdatering av programvaren, men nå kommer nye advarsler om brannrisiko.

Årsaken er at det har oppstått brann i to biler i Vermont og New Jersey, som begge hadde fått nyeste versjon av programvaren. I fjor var det fem tilfeller, men GM trodde problemet var løst etter at programvaren var oppdatert.

GM anbefaler derfor eierne av biler fra 2017–19 om å parkere utendørs etter lading og ikke å lade om natten mens de forsøker å finne ut hva som er galt. De nyeste bilene omfattes ikke av advarselen.

Gjelder også for Opel Ampera-e i Norge

Elbil24 har tatt kontakt med Bertel O. Steen som er Opel-importør i Norge, og fått bekreftet at de samme oppfordringene også gjelder for Opel Ampera-e fra den aktuelle perioden. Totalt ruller det rundt 4.000 Opel Ampera-e på norske veier.

- Til tross for at det ikke har vært noen kjente tilfeller i Norge eller Nederland der så godt som samtlige Ampera-e befinner seg, må vi følge anbefalingen - og det er jo en anbefaling vi snakker om her - som er gitt fra produsenten - i dette tilfelle GM, skriver kommunikasjonssjef for Opel hos Bertel O. Steen, Stein Pettersen, i en e-post til Elbil24.

Han legger trykk på at det inntil videre er viktig å være føre var.

- I tråd med et føre var-prinsipp anbefaler vi likevel, frem til vi har full forståelse for bakgrunnen for brannene, om at eiere av Ampera-e parkerer bilene sine utendørs etter at de er ladet, og ikke lader innendørs over natten frem til nærmere undersøkelser er gjennomført, fortsetter han.

Pettersen oppfordrer kunder som ennå ikke har fått installert den siste programvareoppdateringen, om å kontakte sin forhandler og får utført denne.

- Sikkerhet har høyeste prioritet hos Opel – og vi jobber så raskt vi kan med å utrede denne saken, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.