Tesla Semi truck

Musk avslører: Nå er datoen klar

Tesla-gründer Elon Musk melder at produksjonen av Tesla Semi allerede i gang. Ventetiden er straks over for de første kundene.

Det er knyttet store forventninger til Tesla Semi - et kjøretøy som vil få opptil 80 mil rekkevidde. De første utleveringene nærmer seg med stormskritt. Foto: Tesla.
Det er knyttet store forventninger til Tesla Semi - et kjøretøy som vil få opptil 80 mil rekkevidde. De første utleveringene nærmer seg med stormskritt. Foto: Tesla. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Elon Musk overrasket stort da han i midten av august annonserte at Tesla Semi ville bli klar for levering innen utgangen av året.

Det er fem år siden teknologiselskapet la frem planene om den store semitraileren. Den gang så Tesla for seg å starte produksjonen i 2019. En rekke utfordringer har gitt forsinkelser, og produksjonen kom aldri i gang.

Inntil nå.

Tesla Semi leveres i desember

I kjent stil går nemlig Elon Musk ut på Twitter når han har nyheter. Her skriver Tesla-sjefen at han er glad for å annonsere produksjonsstart for Tesla Semi.

Videre skriver Musk at de første utleveringene er planlagt 1. desember og at Pepsi vil være de første som får kjøretøyet levert. Pepsi forhåndsbestilte 100 Semi tilbake i 2017.

Med produksjonsstart og utleveringsdato kjent, er det all grunn til å tro at Tesla omsider har funnet en løsning på problemene sine, blant annet knyttet til batteriforsyning.

80 mil rekkevidde

Elon Musk lover uansett at Tesla Semi er «kjempemorsom å kjøre» og at kjøretøyet kommer med 80 mil rekkevidde.

Tesla har tidligere laget prototypene ved Giga Factory i Nevada, men ifølge nettstedet InsideEVs er det forventet at masseproduksjonen vil ta plass på Giga Factory i Texas.

Fabrikken nær Austin er opptatt med produksjonen av Tesla Model Y, og det er usikkert om eller når fabrikken eventuelt blir klar for produksjon av Tesla Semi.

  • Har du sett denne?

Hva med Cybertruck?

Med Tesla Semi som nærmer seg med stormskritt, er det lite som tyder på at vi får noen utvikling i Cybertruck-produksjonen inneværende år.

Tesla har satset stort på å øke produksjonen av Model 3 og Y for å holde tritt med etterspørselen. I tillegg kommer de nye Plaid-versjonene av Model S og Model X.

Elon Musk har tidligere uttalt at Cybertruck er å finne på 2023-menyen, og det er ventet at Tesla snart vil avduke produksjonsversjonen av Cybertruck. Utviklingen av bilen har støtt på en rekke utfordringer og forsinkelser, men forventningene til bilen er likevel høye.

Nylig skrev Elbil24 om at Teslas kommende pickup scorer overraskende bra i fersk aerodynamisk ytelsessimulering. Les mer her!

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.