Tesla Cybertruck, Semi og Roadster

Musk: Ingen nye modeller i år

Men selskapet tjener mer penger og leverer flere biler enn noen gang.

SKYVER PÅ LANSERINGENE: Elon Musk og Tesla hadde flere nye modeller på planen for 2022. Det kommer ikke til å skje. Foto Reuters / Lucy Nicholson
SKYVER PÅ LANSERINGENE: Elon Musk og Tesla hadde flere nye modeller på planen for 2022. Det kommer ikke til å skje. Foto Reuters / Lucy Nicholson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Tesla kan vise til rekordhøy omsetning i siste kvartal av 2021, på omtrent 158 milliarder kroner. Selskapet leverte også flere biler til kundene sine i siste kvartal enn noen gang tidligere.

Dette kom fram da Elon Musk og co nylig la fram sine tall for fjerde kvartal.

Fortjenesten til Tesla endte på 5,5 milliarder dollar for hele 2021, noe som tilsvarer litt over 49 milliarder kroner. Det er ifølge AFP også rekord. Totalt solgte bilprodusenten 936.000 biler i fjor.

Ingen nye modeller

Men de globale problemene i forsyningskjeden, som har rammet flere bilprodusenter, er ventet å vare videre ut i 2022.

Det innebærer blant annet at det ikke kommer noen nylanseringer fra Tesla i 2022, og modeller som Cybertruck, Semi og Roadster kommer dermed tidligst i produksjon i 2023, skriver blant annet Autocar.

Musk skal også ha bekreftet at de for øyeblikket heller ikke jobber med en kompakt og rimelig modell, som han hintet om allerede i 2020. Når denne modellen (som mange spår vil bli hetende Tesla Model 2) kommer på markedet, er for øyeblikket dermed litt i det blå.

- Tryggere enn menneskelige sjåfører

Selskapet jobber imidlertid på spreng med teknologier som Autopilot og Full Self Driving (FSD). I praksis kan bilene allerede nå kjøre helt på egenhånd, såfremt de er utstyrt med denne funksjonaliteten.

Siste beta-utgave av FSD er nå rullet ut til hele 60.000 Tesla-eierer i USA, og ifølge InsideEVs er det foreløpig ikke meldt om noen ulykker og skader.

- Jeg blir sjokkert dersom FSD-pakka ikke er tryggere enn menneskelige sjåfører innen utgangen av 2022, uttalte Tesla-sjef Elon Musk under framleggelsen av kvartalstallene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.