Musk på Twitter: - Vi åpner laderne våre for andre elbiler allerede i år

Men fortsatt usikkert hvor.

SJEKK: Vi tester om det er mulig å lade biler fra andre merker på Teslas ladenettverk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Det var i fjor høst ryktet begynte å gå på sosiale nettverk, om at helt vanlige elbiler kunne lades på Teslas ladenettverk i Tyskland. Ikke nok med det, de kunne til og med lades gratis, siden Supercharger-stasjonene ikke har noen betalingsløsning, verken i form av app eller støtte for ladebrikke.

Eneste krav var at bilene måtte ha samme ladekontakt, CCS, som er den mest brukte standarden i Europa i dag, og den standarden Tesla valgte da Model 3 kom på markedet i Europa.

Men var det mulig i Norge? Elbil24 testet med tre forskjellige biler, og konklusjonen var krystallklar: Det fungerte ikke. Tesla kom dessuten tidlig på banen og sa at tilfellene i Tyskland skyldtes en feil som ble rettet så snart de ble gjort oppmerksom på den.

Blir virkelighet

Nå kan det imidlertid se ut til at denne muligheten vil komme tilbake, sannsynligvis i en litt mer kontrollert form. Elon Musk bekreftet allerede før jul på Twitter at Tesla åpner for at deres ladenettverk åpnes for andre elbiler.

I en ny tweet sier Musk at det vil skje allerede i år. Han sier imidlertid ikke noe om hvor, men hevder i en annen kommentar at det vil bli mulig i flere markeder på sikt.

SUPERCHARGER: Teslas enorme ladenettverk har over 2000 ladestasjoner i Europa, med ti ladere i snitt på hver stasjon. Foto: Christina Honningsvåg
SUPERCHARGER: Teslas enorme ladenettverk har over 2000 ladestasjoner i Europa, med ti ladere i snitt på hver stasjon. Foto: Christina Honningsvåg Vis mer

Enormt store

Teslas nettverk av hurtigladere er verdens største, bare i Europa finnes det nå rundt 20.000 av dem (2000 ladelokasjoner). Det ville bety enormt mye bedre tilgang på lademuligheter både i Norge og resten av Europa, dersom disse laderne ble gjort tilgjengelig for alle elbiler med CCS-kontakt.

Det er foreløpig ukjent hvordan en betalingsløsning blir, og hva prisnivået vil ligge på.

For ordens skyld: Teslaer med CCS-kontakt kan også lades på ladestasjoner fra andre operatører.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.