Musk på Twitter: - Vi åpner laderne våre for andre elbiler

Ryktene fra i høst ser dermed ut til å bli bekreftet.

Vi tester om det er mulig å lade biler fra andre merker på Teslas ladenettverk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Det var i høst ryktet begynte å gå på sosiale nettverk, om at helt vanlige elbiler kunne lades på Teslas ladenettverk i Tyskland. Ikke nok med det, de kunne til og med lades gratis, siden Supercharger-stasjonene ikke har noen betalingsløsning, verken i form av app eller støtte for ladebrikke.

Eneste krav var at bilene måtte ha samme ladekontakt, CCS, som er den mest brukte standarden i Europa i dag, og den standarden Tesla valgte da Model 3 kom på markedet i Europa.

Men var det mulig i Norge? Elbil24 testet med tre forskjellige biler, og konklusjonen var krystallklar: Det fungerte ikke. Tesla kom dessuten tidlig på banen og sa at tilfellene i Tyskland skyldtes en feil som ble rettet så snart de ble gjort oppmerksom på den.

Kan bli virkelighet

Nå kan det imidlertid se ut til at denne muligheten vil komme tilbake, sannsynligvis i en litt mer kontrollert form. Elon Musk har i hvert fall nettopp bekreftet på Twitter at Tesla åpner for at deres ladenettverk åpnes for andre elbiler. Det var Tek.no som omtalte saken først.

På et spørsmål fra Marques Brownlee på Twitter, om hvorfor ikke andre elbil-produsenter tar imot tilbudet fra Tesla om å bruke ladenettverket deres, svarer Musk at nettverket gjøres tilgjengelig for andre elektriske biler og at produsenter tar imot tilbudet - men at det foreløpig ikke er noe de roper høyt om.

Tweeten har på få timer fått over 1500 kommentarer, og det spekuleres voldsomt i hva som egentlig ligger i uttalelsen. Foreløpig er det ikke bekreftet hvilke aktører eller markeder som snuser på muligheten, og hvordan det skal fungere i praksis - ei heller hvilken tidshorisont vi snakker om.

SUPERCHARGER: Teslas enorme ladenettverk har over 2000 ladestasjoner i Europa, med ti ladere i snitt på hver stasjon. Foto: Christina Honningsvåg
SUPERCHARGER: Teslas enorme ladenettverk har over 2000 ladestasjoner i Europa, med ti ladere i snitt på hver stasjon. Foto: Christina Honningsvåg Vis mer

Enormt store

Teslas nettverk av hurtigladere er verdens største, bare i Europa finnes det nå rundt 20.000 av dem (2000 ladelokasjoner). Det ville bety enormt mye bedre tilgang på lademuligheter både i Norge og resten av Europa, dersom disse laderne ble gjort tilgjengelig for alle elbiler med CCS-kontakt.

Det er foreløpig ukjent hvordan en betalingsløsning blir, og hva prisnivået vil ligge på.

For ordens skyld: Teslaer med CCS-kontakt kan også lades på ladestasjoner fra andre operatører.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer