Tesla til India

Musk vil etablere Tesla i nytt land: - Vil på plass så fort som mulig

Tesla-sjef Elon Musk sier at elbilprodusenten vil etablere seg i India.

Tesla-sjef Elon Musk har møtt Indias statsminister Narendra Modi. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
Tesla-sjef Elon Musk har møtt Indias statsminister Narendra Modi. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Tesla vokser seg stadig større. I tillegg til fabrikkene hjemme i USA har teknologiselskapet etablert såkalte gigantfabrikker i tyske Berlin og kinesiske Shanghai.

Neste år er det ventet at Gigafactory Mexico skal stå klar, og det blir ikke den siste i rekken, skal vi tro Tesla-sjef Elon Musk.

I et møte med pressen tirsdag ga Musk uttrykk for at elbilprodusenten vil etablere seg i India så fort som overhodet mulig.

Møtte Indias statsminister

Da hadde Musk nettopp hatt en samtale med Indias statsminister Narendra Modi. Da Tesla-sjefen ble spurt om møtet, svarte han følgende:

- Det var fortreffelig og en veldig god samtale, sa Musk til pressen.

Under møtet skulle Musk orientere Modi om sine planer om å etablere en produksjonsbase for elbilene i India, ifølge det en kilde opplyser til Reuters.

IT'S A YOKE: Tesla Model S og X kommer nå med et helt nytt ratt. Det skaper ikke bare begeistring. Video: Elbil24.no Vis mer

Vil lage elbiler og batterier i India

Nyhetsbyrået meldte i mai at Tesla har vært i samtaler med den indiske regjeringen om intensiver for å etablere en bil- og batterifabrikk i landet.

- Jeg har troen på at Tesla vil komme på plass i India så fort som overhodet mulig, sa Musk videre.

Modi er denne uken på besøk i USA og skal besøke president Joe Biden i Det hvite hus.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.