Norge før USA

Mustang Mach-E først til Norge

Norske kunder blir de første i verden som får levert Ford Mustang Mach-E. Kunder i hjemlandet USA må vente.

Her triller Ford Mustang Mach E inn på norsk jord. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Det er sjefen for Fords elektrifiserings-strategi, Jason Mase, som bekrefter dette på spørsmål fra et medlem i Mach-E Club. Spørsmålet var om hvor mange biler som kommer til Europa i første omgang.

Norge før USA

- Leveringene av Mach-E vil starte først i Europa. Dette er på grunn av nye krav i California, der bilprodusenter kan få forbud mot å selge biler dersom de ikke også har nullutslipps-biler i salg. Så for å møte disse kravene, vil land som Norge få de første leveransene av biler. Etter det vil antall biler til USA bli bestemt ut i fra etterspørselen, sier Jason Mase.

Han legger til at De første bilene vil bli levert i USA i fjerde kvartal i år.

NORGE FØR USA: Norske kunder vil få bilene sine før kundene i hjemlandet USA, ifølge sjefen for Fords elektrifiserings-strategi, Jason Mase. Foto: Ford
NORGE FØR USA: Norske kunder vil få bilene sine før kundene i hjemlandet USA, ifølge sjefen for Fords elektrifiserings-strategi, Jason Mase. Foto: Ford Vis mer

Fra Mexico i oktober

Informasjonssjef Anne Sønsteby i Ford Motor Norge, bekrefter at interessen rundt deres første el-SUV er svært stor, men kan ikke bekrefte opplysningene fra Jason Mase:

- Det vi har fått opplyst fra Ford, er at de første bilene kommer til Norge i oktober. Da vil båter med biler fra fabrikken i Mexico være framme i Drammen havn. Da får vi til gjengjeld så mange biler til Norge at det fortsatt er mulig for de som bestiller bil nå å få den levert i løpet av 2020, sier Sønsteby. Hun ønsker ikke å si noe om hvor mange nordmenn som har lagt inn forhåndsordre på bilen og betalt depositum på 5000 kroner.

STOR INTERESSE: - Da vi tok med Mach-E til åtte forhandlere i de store byene, dukket det opp 7.000 interesserte, forteller informasjonssjef Anne Sønsteby i Ford Motor Norge. Foto: Ford
STOR INTERESSE: - Da vi tok med Mach-E til åtte forhandlere i de store byene, dukket det opp 7.000 interesserte, forteller informasjonssjef Anne Sønsteby i Ford Motor Norge. Foto: Ford Vis mer

SUV med lang rekkevidde

- Det vi har gått ut med er at 1.800 personer la inn forhåndsordre i løpet av det første døgnet etter at vi viste fram bilen i Oslo. Deretter tok vi med bilen på en turné til Ford-forhandlere i åtte norske byer. Alle steder var det fulle hus, med til sammen 7.000 besøkende, sier Sønsteby.

De første utgavene av Mustang Mach-E som kommer til Norge, har en motor på 258 hester som gjør at bilen tar deg fra 0-100 km/t på åtte sekunder. Batteriet er på 75,7 kWt, som skal gi en rekkevidde på 450 kilometer. Den rimeligste utgaven med bakhjulstrekk, koster fra 422.000 kroner, mens den rimeligste med firehjulstrekk koster fra 492.000 kroner.

Sommeren 2021 kommer en GT-utgave med 465 hester og enda større batteri.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.