Recharge åpner for kortbetaling

NÅ: Åpner for kortbetaling på ladestasjoner

Recharge åpner for kortbetaling på flere av sine hurtigladestasjoner.

NÅ: Åpner for kortbetaling på ladestasjoner
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det var under Arendalsuka at både Mer og Recharge avslørte at de skal teste ut kortbetaling ved enkelte ladestasjoner denne høsten. Og i dag kom meldingen fra Recharge, som har Norges største åpne ladenettverk, at de er i gang med et pilotprosjekt med kortbetaling på tre av sine stasjoner.

Flere undersøkelser peker på at kortbetaling er noe svært mange elbil-eiere savner på ladestasjonene. I stedet blir man henvist til en app eller nettside for å starte, stoppe og betale for ladingen, hvis man ikke har ladebrikke.

Foreløpig tre stasjoner

De tre Recharge-stasjonene ligger i Vestby, Grålum i Sarpsborg og Kobbervikdalen i Drammen - alle i Viken fylke. I tillegg er ladestasjoner i Finland og Sverige med i forsøksprosjektet, skriver selskapet i en pressemelding.

Videre skriver de at det ikke er bare-bare å bygge ut støtte for kortbetaling.

- Det kan virke som verdens enkleste sak å montere kortlesere ettersom det er så vanlig, men vi har brukt lang tid på å legge til rette for dette. Vi må sikre at løsningene er dønn solide og fungerer knirkefritt med våre systemer, og da er det ikke bare å skrape sammen noen kortterminaler og lime dem fast på laderne, sier næringspolitisk leder Stian Mathisen i Recharge.

Han legger til at det fortsatt ikke er tatt noen endelig avgjørelse om det blir mulig å betale med kort på alle stasjoner. Erfaringene fra pilotprosjektet vil være viktig for det videre arbeidet, sier han.

Plug & Charge kommer

Bransjen har vært avventende og til dels avvisende til å implementere kortbetaling, og foreløpig er det svært få aktører som tilbyr dette. I stedet viser mange til at det snart ikke vil være behov for verken kort, brikke eller app, ettersom Plug&Charge-løsninger rulles ut. Det kan du lese mer om i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.