Honda e:Ny1

Nå blir den populære SUV-en elektrisk

Honda kommer til Europa med elektrisk utgave av Honda HR-V.

KJENTE LINJER: Den skal være basert på HR-V, og den kommer til Europa i 2023. Foto: Honda
KJENTE LINJER: Den skal være basert på HR-V, og den kommer til Europa i 2023. Foto: Honda Vis mer
Publisert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Honda er foreløpig ikke blant bilmerkene som har gjort mest av seg på elbilmarkedet, med kun én helelektrisk bil i porteføljen, den kompakte Honda e. Den har riktig nok fått en del oppmerksomhet, mye takket være designen - som byr på en solid porsjon retro-vibber som hinter til den klassiske Civic som så dagens lys i 1972.

Noen storselger har den imidlertid ikke vært. Så langt er det bare registrert 421 eksemplarer her til lands siden lanseringen i 2019.

Flere på blokka

Mye kan imidlertid endre seg i tiden som kommer. Før jul avslørte den japanske bilprodusenten at de jobber med flere nye elbil-konsepter, deriblant en modell med linjer som minner om Tesla Cybertruck.

Nå har Honda lettet ytterligere på sløret, og bekrefter at den langt mer konservative modellen e:Ny1 blir neste fullelektriske bil fra selskapet, som blir lansert i Europa. Det skal skje i løpet av 2023, men før den tid skal den først lanseres i Kina.

E:Ny1 er en kompakt crossover/SUV, og dersom den deler målene til HR-V, betyr det en lengde på 434 centimeter. Den blir i så fall 8 centimeter lengre enn VW ID.3, men 10 centimeter kortere enn XC40 Pure Electric og 24 centimeter kortere enn VW ID.4.

Foto: Honda
Foto: Honda Vis mer

Basert på kjenning

Foreløpig er den kun vist fram som en prototype, men hvis du synes designen virker kjent, så skyldes det at den er basert på nyeste utgave av HR-V, ifølge Insideevs.com.

Hybrid-utgaven selges fortsatt i Norge, selv om antallet naturlig nok har sunket kraftig de siste årene, etter hver som elbilene har overtatt mer og mer av markedet.

HR-V: Slik ser den europeiske utgaven av HR-V ut (2022-modell). Foto: Honda
HR-V: Slik ser den europeiske utgaven av HR-V ut (2022-modell). Foto: Honda Vis mer

Den kinesiske versjonen er utstyrt med en elmotor som yter maks 201 hestekrefter, med drift på forhjul og med en batteripakke på 68,8 kWh. Rekkevidden er oppgitt til 510 kilometer og topphastigheten er begrenset til 150 kilometer i timen.

Det er foreløpig ukjent om det blir de samme spesifikasjonene for den europiske utgaven. I Norge er det for eksempel stor etterspørsel etter firehjulstrekkere, noe japanerne garantert har fått med seg. Vi kommer selvfølgelig med flere detaljer så snart vi har dem.

Honda og Sony annonserte nylig et samarbeid om å lage elbiler under Sony-logoen. Det kan du lese mer om i saken under.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.