Xpeng G3

Nå blir denne 40.000 billigere

Xpeng gjør motsatt av konkurrentene og dropper prisen på sin splitter nye SUV.

Foto: Xpeng.
Foto: Xpeng. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av endringer i valutakurs reduseres prisen på Xpeng G3 Smart SUV til kr 358.000 kroner. Prisendringen får tilbakevirkende kraft, slik at den også vil gjelde for de som allerede har bestilt G3.

Det samme er tilfellet for premiumversjonen av Xpeng G3. Da bilen ble lansert for det norske markedet for fire måneder siden, var prisen 419.000. Nå er den redusert til 379.000.

Det betyr at bilen nå blir hele 40.000 kroner billigere. Det er knallgode nyheter både for dem som har bestilt og for dem som vurderer.

Mot strømmen

Xpeng informerer at det er valutasituasjonen som gjør det mulig for importøren å sette ned prisen.

- Situasjonen er helt annerledes nå enn da vi lanserte i april, og denne gevinsten vil vi gi videre til våre kunder. Alle som har bestilt G3 til den opprinnelige prisen skal også kompenseres, slik at de mottar den samme fordelen, sier Espen Strømme, daglig leder i Zero Emission Mobility AS.

Den nye prisen er altså 358.000 for utstyrsnivå Smart og kr 379.000 for utstyrsnivå Premium.

At Xpeng nå setter ned prisene, skiller dem fra en rekke konkurrenter. Elbil24 har tidligere skrevet om hvordan coronautbruddet presset opp prisene på en rekke merker og modeller.

BMW, Hyundai, Audi, Nissan, Peugeot og DS økte prisene med alt fra fem prosent til 45.000, mens Porsche Taycan Turbo S til sammenlikning ble 129.000 kroner dyrere da pandemien skylte inn over landegrensene.

VW fikk på sin side massiv kritikk fra skuffede kunder etter sin prisjustering på «den nye folkevogna» VW ID.3.

Lik rekkevidde

Premium har blant annet ventilert førersete og det karakteristiske takkameraet som kan styres med håndbevegelser.

Begge modellene har en rekkevidde på 451 kilometer etter WLTP-standarden. Bilene har også omfattende førerassistenter som er drevet av til sammen 19 HD-kameraer, radarer og sensorer.

- Alle bilene er godt utstyrt, blant annet med den avanserte autopiloten Xpilot 2.5. Bilene vil også motta oppgraderinger gjennom såkalte OTA-oppdateringer i hele bilens levetid, sier Strømme.

Han hevder at det ikke er noen biler som gir mer teknologi for pengene enn Xpeng G3, og trekker i samme slengen frem et samarbeid med MECA og NAF.

Dette skal sikre at Xpeng-eier aldri er langt unna et sertifisert verksted.

I produksjon

I september vil Xpeng også lansere en helt ny online bilkonfigurator, som lar deg designe og bestille bilen fra din egen stue.

- De første kundebilene som skal til Norge er i produksjon nå, og vil sendes fra fabrikken i midten av september. Kundene kan vente å motta bilene i løpet av november, avslutter Strømme.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.