Hyundai Grandeur

Nå blir denne klassikeren gjenfødt som elbil: - Fantastisk!

Hyundai restaurerer denne gamle storheten fra 1986 og gir den elektrisk drivlinje.

Klassiker. Nostalgi. Elmotor. Hyundai Grandeur er en fryd for øyet. Foto: Hyundai
Klassiker. Nostalgi. Elmotor. Hyundai Grandeur er en fryd for øyet. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert

(Elbil24): Elbil24 har tidligere skrevet om at det retro-feber i elbilmarkedet. Flere og flere bilprodusenter går tilbake til røttene når de designer nye elbiler.

Kanskje er det nå det kulturelle tidevannet skifter, og en tidligere epoke får en ny nostalgisk glans. Eldre design blandes med en moderne sensibilitet.

Blant de siste i rekken er Hyundai. De har nå produsert Heritage Series Grandeur, en restaurert, elektrisk versjon av sitt første sedan-flaggskip, Hyundai Grandeur.

- Det er fantastisk! Å mikse klassisk eleganse med moderne teknologi er superspennende. Det morsomme er at designen ikke bare appellerer til nostalgikerne som husker originalen fra 1986, men også et langt yngre publikum. Det bør bilprodusentene merke seg, også når de designer nye biler, sier redaksjonsleder Bjørn Eirik Loftås i Elbil24.

  • Her er Hyundais nyeste elbil i elgtest:
ELGTEST: Kia EV6 og Ioniq5 fikk kjørt seg på en flystripe i Danmark. Video: Elbil24.no Vis mer

Lekre detaljer

Bilen oser luksus på en nostalgisk måte. Midtkonsollen er har et stativ for å oppbevare smykker, klokker og andre verdisaker. For de som vet å unne seg litt ekstra, finner du også en egen sigar-skuff i bilen.

Retro-designen skinner tydelig gjennom, takket være en bronsefarget belysning, som delvis kommer fra en lysbjelke som trekker seg i bilens fulle lengde. Dunkle, gule lys i taket setter ingen bremser for reisen tilbake i tid.

Forsetene er kledd med fløyel i burgunderrødt, mens seteryggene er kledd i Nappa-skinn.

Den sørkoreanske lyddesigneren Guk-il Yu står bak stereoanlegget i bilen - et fireveis anlegg med 18 høyttalere.

Inspirert av dagens Hyundai Ioniq 5 er eksteriørlyktene bygd om med moderne Parametric Pixel LED-teknologi.

  • Se bilder av bilen her:

Ikke til salgs

Den store ulempen med nye Hyundai Grandeur er at bilen ikke er til salgs. Den er, dessverre, kun en konseptbil å regne.

Men den er en fryd for øyet, og det skal ikke mye til for å drømme seg bort når man ser bildene.

- Hyundai er en av bilprodusentene som har begynt å søke tilbake til røttene sine for å styrke identiteten når de designer nye biler. Se bare på suksessmodellen Ioniq 5, som har hentet mange designelementer fra Pony Coupé Concept fra 1974. Jeg blir overrasket om ikke mange flere slår følge, avslutter Loftås.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.