Fiat 600e:

Nå blir det comeback for denne klassikeren

I en reklamevideo fra produsenten finner vi Fiat 600e. 68 år etter at modellen kom på markedet med bensinmotor, blir den nå tilgjengelig som elbil.

Fiat 600e blir en realitet. Her ser du nykommeren i en reklamevideo Fiat nylig publiserte. Video: Fiat/Stellantis Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Fiat 500e er allerede en en godt etablert elbil i Norge. Det ruller nesten 3000 eksemplarer av den på norske veier og modellen skiller seg ut på størrelse og pris.

Nå tyder alt på at storebroren vekkes til liv som elbil. I en reklamevideo fra Fiat kalt «Open doors» i forbindelse med den italienske «Not alone»-kampanjen, vises Fiat 600e frem flere steder. E-en i produktnavnet betyr altså at modellen er helelektrisk.

Videoen avslører ingenting om dimensjoner og ytelser, men den viser tydelig hvordan modellen vil se ut.

Større enn 500e

Tilbake på 1950-tallet var det Fiat 600 som kom først på markedet, med lillebror 500 to år senere. Denne gangen er det omvendt.

Med 600e vil Fiat friste kundene som er glad i Fiat, men som trenger mer plass enn hva 500e tilbyr. 600e blir en større modell, men hvor mye større er foreløpig ikke kjent.

Av videoen ser vi imidlertid at 600e blir en liten SUV/crossover med fire dører.

Fetteren til Jeep Avenger?

I likhet med nye Jeep Avenger, som ble kåret til Årets Bil 2023 i Europa, blir Fiat produsert av Stellantis.

Spørsmålet er hvor lik nye Fiat 600e blir nettopp Jeep Avenger. Stellantis vil trolig lene seg på elbilteknologien benyttet i produksjonen av Avenger.

Det naturlige vil kanskje være at nye 600e deler plattform og øvrig teknikk med Jeep Avenger? Her kan du lese mer om sistnevnte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.